İsrail'in Gazze katliamı 150 gündür devam ediyor

İsrail'in Gazze katliamı 150 gündür devam ediyor

İsrail'in Gazze Şeridi'ndeki katliamlarında 150'nci güne girildi.

İsrail ordusunun 7 Ekim'de Gazze Şeridi'ne başlattığı saldırılar halen devam ediyor. Bölge havadan, karadan ve denizden bombalanıyor.

Uzun yıllardır abluka altına olan Gazze Şeridi'ne elektrik, su, gıda, ilaç ve diğer temel insani malzemelerin girişine de 7 Ekim'den bu yana izin verilmiyor. Bölgeye girebilen kısıtlı miktardaki insani yardım da ihtiyaçları karşılamaktan oldukça uzak.

Yardım malzemelerinin girişine engel olması sebebiyle bölgede açlık ve hastalıklar ölümler yaşanıyor. Geçtiğimiz hafta boyunca Gazze kuzeyinde açlık sebebiyle en az 15 bebek hayatını kaybetti.

150 gündür devam eden saldırılar sebebiyle Gazze'de sağlık sistemi, altyapı ve sivil hizmetler tamamen çökmüş durumda.

Bölgede yaşayan yaklaşık 2.3 milyon insan yiyecek ekmeğe ve içecek suya erişemiyor. Fırınlar ve su arıtma tesislerinin saldırılar sebebiyle devre dışı kaldığı Gazze'de mevcut yeraltı suları da İsrail saldırıları sebebiyle büyük ölçüde kullanılamaz hale gelmiş durumda.

Kanser hastaları gibi ağır hastalar ve İsrail saldırılarında yaralanan kişiler, hastanelerin devre dışı kalması ve tıbbi imkanların tükenmesi sebebiyle tedavi edilemiyor.

İsrail saldırılarında şimdiye dek 30 binden fazla sivil hayatını kaybederken 72 bini de yaralandı. 8 binden fazla insanın enkaz altında veya kayıp olduğu değerlendiriliyor. Bu kişilerin önemli bir kısmının İsrail tarafından alıkonulduğu veya cesetlerinin İsrail kontrolü altındaki bölgelerde mahsur kaldığı düşünülüyor.

İsrail saldırılarını durdurmak için dünyadan ciddi bir adım atılmış değil.

Bölgede ateşkesin sağlanmasına ve Gazze'ye insani yardım girişi yapılmasına dair girişimler sürse de henüz bir anlaşmaya varılmadı. Bölgeye havadan atılan insani yardımlar ise krizi hafifletme konusunda yetersiz kaldı.

Kaynak: Mepa News

tg.gif

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.