İsrail'in Gazze'de alıkoyduğu 27 kişi cezaevlerinde can verdi

İsrail'in Gazze'de alıkoyduğu 27 kişi cezaevlerinde can verdi

Basına yansıyan raporlara göre İsrail'in Gazze saldırısı sırasında alıkoyduğu Filistinlilerden en az 27'si İsrail'deki cezaevlerinde hayatlarını kaybetti.

İsrail, Gazze Şeridi'ne yönelik saldırılarında alıkoyduğu yüzlerce Filistinliyi İsrail içerisindeki cezaevlerine götürmüştü.

Alıkonulan Filistinlilerin işkence ve kötü muameleye maruz kaldıkları belirtiliyordu.

İsrail gazetesi Haaretz tarafından yapılan bir araştırma, 27 Filistinlinin Gazze'de tutuklanıp İsrail'deki cezaevlerine götürüldükten sonra İsrail gözetiminde hayatını kaybettiğini ortaya çıkardı.

Hayatını kaybeden tutsakların sayısının daha fazla olduğuna kesin gözüyle bakılıyor.

Alıkonulan Filistinlilerden birçoğunun ise Gazze Şeridi içerisinde keyfi olarak infaz edildiği kaydediliyor.

Raporlara göre alıkonulan Filistinlilerden daha sonra serbest bırakılanlar, tutsaklıkları sırasında dayak, cinsel saldırı ve doktor ya da avukatlara erişimin engellenmesi gibi ihlaller yaşadıklarını belirtti.

İsrail, savaş sırasında bir yasa değişikliği yaparak gözaltına alınan kişilerin 75 gün boyunca hakim karşısına çıkarılmadan tutulmasına izin vermişti.

Haaretz, İsrailli yetkililerin ölümlerle ilgili soruşturma başlattığını bildirdi.

Ancak İsrail'in çeşitli ihlallere imza atan askerlerini ciddi bir cezaya çarptırmadığı biliniyor.

Kaynak: Mepa News

x.gif

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.