İsrail'in Gazze'de katlettiği Filistinlilerin sayısı 35.456'ya çıktı

İsrail'in Gazze'de katlettiği Filistinlilerin sayısı 35.456'ya çıktı

İsrail ordusu 7 Ekim'den bu yana Gazze Şeridi'ndeki sivil yaşam alanlarını karadan, havadan ve denizden düzenlediği bombardımanlarla tamamen yerle bir etmiş durumda.

Gazze'deki Sağlık Bakanlığı Pazar günü yaptığı açıklamada,İsrail'in 7 aydan uzun bir süredir Gazze'ye yönelik devam eden saldırılarında bölgede en az 35.456 kişinin hayatını kaybettiğini bildirdi.

Bakanlıktan yapılan açıklamada son 24 saat içinde 70 kişinin öldüğü belirtilirken, 7 Ekim'den bu yana Gazze Şeridi’ne yönelik İsrail saldırılarında 79.476 kişinin yaralandığı kaydedildi.

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan, Pazar günü İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile görüşüp daha hassas saldırılar yapmaları konusunda çağrıda bulunduğu sırada İsrail uçakları ve tankları Gazze Şeridi’nin kuzeyi ve güneyindeki sivil yerleşimleri bombalıyordu.

Kaynak: Mepa News, Ajanslar

uyg.gif

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.