İsrail'in Gazze'de savaş sonrasına yönelik yeni planı ortaya çıktı

İsrail'in Gazze'de savaş sonrasına yönelik yeni planı ortaya çıktı

İsrail'in Gazze Şeridi'nde savaşın sona ermesinin ardından bölgenin nasıl şekilleneceğine ilişkin yeni planları basınla paylaşıldı.

İsrail'in Gazze Şeridi'nde savaşın ardından nasıl bir strateji izleyeceği konusunda yeni planlar ortaya çıktı.

İki İsrail gazetesi, Maariv ve Jerusalem Post, bugün Binyamin Netanyahu'nun savaş sonrasında Gazze için hazırladığı varsayılan planla ilgili aynı haberi servis etti. Gazetelere sızmış gibi görünen bu planın Netanyahu ile yakın ilişkileri olan bir grup iş adamı tarafından hazırlandığı ifade edildi.

Gazetelere göre bu plan Binyamin Netanyahu hükümetinin Amerikalılara sunduğu bir tür zemin yoklaması niteliğinde.

Al Jazeera'nın İsrail basınından aktardığı habere göre yeni planlar aşamalı olarak ilerleyecek ve ilk aşamada bölgede askeri bir geçiş yönetimi kurulacak.

Bunun ardından uluslararası bir Arap koalisyonu tarafından desteklenen ve yeni bir Filistin Yönetimi'ne giden bir geçiş dönemi oluşturulacak. Bu süreç içerisinde Hamas ve El Fetih gibi mevcut aktörler yer almayacak.

Bu sürecin İsrail açısından "sorunsuz" ilerlemesi halinde bölgede 2 ila 4 yıl arası süreçte bir "Filistin devleti" tesis edilecek. Bu devletin İsrail kontrolünde ve yapay bir nitelikte olacağı tahmin ediliyor.

İsrail'in bu plana ilişkin ABD ve diğer müttefiklerinden gelen tepkilerin ardından ileriye dönük adımlar atacağı ve planın ayrıntılarının netlik kazanacağı belirtiliyor.

Kaynak: Mepa News

tg.gif

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.