İsrail'in Gazze'deki askerlerini çekmesi ne anlama geliyor?

İsrail'in Gazze'deki askerlerini çekmesi ne anlama geliyor?

İsrail güçlerinin Gazze Şeridi'nin birçok noktasından çekildiği açıklandı.

İsrail ordusundan bugün sabah saatlerinde yapılan açıklamada, İsrail ordusuna bağlı birliklerin Gazze Şeridi'nden çekildiği ifade edildi.

Böylece Gazze Şeridi güneyindeki Han Yunus'ta saldırılarını sürdüren İsrail ordu birlikleri bölgeden ayrıldı.

İsrail ordusunun bu hamlesinin ardından Gazze Şeridi'nde yalnızca iki bölgede İsrail askeri unsurları kalmış oldu. Bu bölgeler Gazze'nin kuzeyini güneyinden ayıran Netzarim Koridoru ve Gazze Şeridi çevresindeki tampon bölgeler.

İsrail ordusu Ocak ayında da Gazze Şerini'nin kuzeyinden askerlerini çektiğini açıklamıştı. Ancak buna karşın İsrail'in bölgedeki bombardıman ve baskınları sürmüş, bölgede abluka devam etmişti. İsrail halen Gazze kuzeyinde zaman zaman baskınlar düzenlemeyi sürdürüyor.

Gazze'nin güneyinde de İsrail'in kuzeye benzer bir strateji izleyeceği belirtiliyor.

"Refah saldırısına hazırlık"

İsrail'in Gazze güneyinde bulunan askerlerini çekmesinin Refah bölgesine yönelik saldırıya bir hazırlık olduğu ifade ediliyor.

Bölgeden çekilen askerlerin dinlendirilmesi ve Refah saldırısı için planlanan askeri düzene göre rotasyona tabi tutulması bekleniyor.

İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant bu yönde yaptığı açıklamada, İsrail birliklerinin Gazze'nin güneyindeki Han Yunus bölgesinden Refah'ta beklenen saldırıya hazırlanmak üzere çekildiğini söyledi.

Gallant şu ifadeleri kullandı:

"Gazze'den çıkan kuvvetler gelecekteki görevleri için hazırlanıyorlar. Şifa Hastanesi'nde bu tür görevlerin örneklerini gördük. Ayrıca Refah bölgesinde gelecekteki görevleri için de hazırlanıyorlar. Hamas'ın Gazze Şeridi'ni kontrol etmediği ve İsrail vatandaşları için risk teşkil eden bir askeri yapı olarak işlev görmediği bir duruma ulaşacağız."

İsrail'in kısa bir süre içerisinde Refah'a yönelik saldırısına başlaması bekleniyor.

Kaynak: Mepa News

x.gif

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
2 Yorum