İsrail'in Gazze'deki katliamı 100'üncü gününde

İsrail'in Gazze'deki katliamı 100'üncü gününde

İsrail'in Gazze Şeridi'ne yönelik 7 Ekim'de başlayan saldırıları 100'üncü gününe girdi.

İsrail ordusu 7 Ekim'den bu yana Gazze Şeridi'ni havadan, karadan ve denizden bombalıyor.

Uzun yıllardır abluka altına olan bölgeye elektrik, su, gıda, ilaç ve diğer temel insani malzemelerin girişine de 7 Ekim'den bu yana izin verilmiyor.

Bölgeye girebilen kısıtlı miktardaki insani yardım da ihtiyaçları karşılamaktan oldukça uzak.

100 gündür devam eden abluka ve saldırılar sebebiyle Gazze'de sağlık sistemi, altyapı ve sivil hizmetler tamamen çökmüş durumda. Bölgede yaşayan yaklaşık 2.3 milyon insan yiyecek ekmeğe ve içecek suya erişemiyor. Fırınlar ve su arıtma tesislerinin saldırılar sebebiyle devre dışı kaldığı Gazze'de mevcut yeraltı suları da İsrail saldırıları sebebiyle büyük ölçüde kullanılamaz hale gelmiş durumda.

Kanser hastaları gibi ağır hastalar ve İsrail saldırılarında yaralanan kişiler, hastanelerin devre dışı kalması ve tıbbi imkanların tükenmesi sebebiyle tedavi edilemiyor. Hastaneler de İsrail tarafından bombalanıyor.

İsrail saldırılarında şimdiye dek 24 bine yakın sivil hayatını kaybederken 60 binden fazlası da yaralandı. 8 binden fazla insanın enkaz altında veya kayıp olduğu değerlendiriliyor. Bu kişilerin önemli bir kısmının İsrail tarafından alıkonulduğu veya cesetlerinin İsrail kontrolü altındaki bölgelerde mahsur kaldığı düşünülüyor.

100 gündür devam eden İsrail saldırılarını durdurmak için dünyadan ciddi bir adım gelmiş değil. Bölgede ateşkesin sağlanmasına ve Gazze'ye insani yardım girişi yapılmasına dair umut verici bir girişim bulunmuyor.

Kaynak: Mepa News

tg.gif

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.