İsrail'in Gazze'deki katliamları ABD Başkonsolosluğu önünde protesto edildi

İsrail'in Gazze'deki katliamları ABD Başkonsolosluğu önünde protesto edildi

Gazze Dayanışma Platformu'nun organize ettiği yürüyüşün bu haftaki rotası ABD’nin İstanbul Başkonsolosluğu oldu.

Platformun organizasyonuyla toplanan kalabalık İstinye Mahmut Çavuş Camiinde buluştuktan sonra ABD’nin İstanbul Başkonsolosluğuna yürüdü.

Eylemde konuşma yapan Hamza Er, dünyanın yaşanan katliamlara sessiz kaldığını ifade ederken Müslümanların sessiz ve tepkisiz kalmasının kabul edilemeyeceğini vurguladı.

"Adımızı nereye yazdıracağız? Zalimlerden yana, soykırımı destekleyenlerden yana mı yazdıracağız? Yoksa erdemden, insaftan ve merhametten yana mı yazdıracağız?” diyen Er, tarihin bu günleri anlatırken milletlere göre değil izzet sahibi insanlarla zeliller diye tasnif yapacağını söyledi.

Rachel Corrie’nin “Ben olmam gereken yerdeyim.” sözüne atfen “World Central Kitchen çalışanları olmaları gereken yerde idi. Peki biz olmamız gereken yerde miyiz?” diyen Er, “Artık dertli olmanın yetmediği bir dönemdeyiz.” dedi.

Er, “Yarın tarih kitaplarında kardeşlerimiz katledilirken dünya hiç bir şey yapmadı mı dendiğinde o günün çocuklarına babalarının verecek cevabı olmalı.” ifadeleriyle sözlerini noktaladı.

w0.jpeg

w2.jpeg

w4.jpeg

w1.jpeg

w5.jpeg

w6.jpeg

w1-001.jpeg

w7.jpeg

w3.jpeg

w2-001.jpeg

w4-001.jpeg

Kaynak: Mepa News, Haksöz Haber

uyg.gif

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.