"İsrail'in Gazze'deki tıbbi merkezleri vurması soykırımı kanıtlıyor"

"İsrail'in Gazze'deki tıbbi merkezleri vurması soykırımı kanıtlıyor"

Euro-Med İnsan Hakları Gözlemevi, İsrail'in Gazze'de devam eden saldırılarına ilişkin açıklamada bulundu.

Euro-Med İnsan Hakları Gözlemevi, İsrail ordusunun Gazze'deki okul ve sağlık merkezlerini daha fazla tahrip etmesinin "soykırımın ek bir göstergesi" olduğunu söyledi.

Bir hafta süren saldırılarının ardından Çarşamba günü Gazze'nin Zeytun mahallesinden çekilen İsrail, Ayn Calut, Atta eş Şava ve Hasan Nahale okulları ile bölgede yaşayan 80 bin kişiye sağlık hizmeti veren Zeytun Tıp Kliniğini yerle bir etti.

Filistin Sivil Savunma ekipleri yıkıntılardan 10 ceset çıkarıldığını açıkladı.

Euro-Med'e göre İsrail güçleri saldırıdan önce kliniğin dış duvarını kırarak içeri girdi ve tahliye uyarısı yapmadan ayrıldı, iki gün sonra da kliniği havadan bombadı.

43 yaşındaki Safiye Rüşdi Erhaym, kendisinin ve saldırı nedeniyle yerinden edilen diğer insanların klinikte nispeten güvende hissettiklerini, özellikle de İsrail askerlerinin kliniğe sığınanlara ayrılmalarını emretmediğini söyledi.

Ordu daha sonra kliniğe telefonla mesajlar gönderdi, ancak bombalar düşüp birkaç ailenin ölümüne ve diğerlerinin yaralanmasına neden olana kadar tesis içinde kalan yerinden edilmiş ailelerle saldırılar konusunda herhangi bir uyarıda bulunmadı.

Savaş uçakları BM Filistinli Mültecilere Yardım Ajansı (UNRWA) tarafından işletilen Sabra kliniğini de vurarak başka ölüm ve yaralanmalara da yol açtı. Klinikte yerinden edilmiş 50 kişi kalıyordu.

Birleşmiş Milletler'e göre 7 Ekim'den bu yana Gazze'deki okulların yüzde 80'i kısmen ya da tamamen yıkıldı ve 200'den fazlası hedef alındı.

İsrail ordusu Gazze'ye yönelik askeri saldırısının bir parçası olarak hastaneleri ve eğitim kurumlarını da askeri üslere ve gözaltı merkezlerine dönüştürdü.

7 Ekim'den bu yana İsrail saldırılarında 35 bini aşkın Filistinli sivili öldürdü ve 79 binden fazlası da yaralandı.

Kaynak: Mepa News

x.gif

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.