İsrail'in Gazze'deki yardım görevlilerini öldürmesi "aç bırakma" stratejisinin bir parçası

İsrail'in Gazze'deki yardım görevlilerini öldürmesi "aç bırakma" stratejisinin bir parçası

"Filistinliler İsrail'in uluslararası topluma ve yardım kuruluşlarına 'hiçbir tarafın Filistinlileri ölümden kurtaramayacağı' mesajını vermek istediği kanaatinde."

İsrail savaş uçaklarının Gazze Şeridi'nin orta kesimindeki Deyr el Belah kentinin sahil yolunda bir yardım konvoyuna düzenlediği üç ayrı saldırıda uluslararası yardım kuruluşu World Central Kitchen'ın (WCK) yedi üyesini öldürmesinin ardından bölgede insani duruma dair endişeler artıyor.

The New Arab'a konuşan çok sayıda Filistinli, İsrail'in uluslararası yardım kuruluşlarına gözdağı vererek Gazze'yi aç bırakma politikasını sürdüreceğinden korktuklarını ifade etti.

Filistinliler İsrail'in uluslararası topluma ve yardım kuruluşlarına "hiçbir tarafın Filistinlileri ölümden kurtaramayacağı" mesajını vermek istediği kanaatinde.

Gazze'deki hükümet medya ofisi yetkilileri yaptıkları açıklamalarda, "İsrail, Filistinlilere yardım etmeye çalışan herkesi, hatta uzak ülkelerden insani görevlerini yerine getirmek ve halkımıza yardım etmek için gelen yabancıları bile öldürmek istiyor" ifadelerini kullandı.

Olayın ardından birçok kuruluş bölgedeki insani yardım çalışmalarını askıya aldı.

Mevasi bölgesinde yerinden edilmiş bir Filistinli olan Nehil el Berberi, insani yardım çalışmalarının sona ermesinin yedi çocuğunu gıdadan mahrum bırakacağından korkuyor. Yedi çocuk annesi 46 yaşındaki kadın yaptığı açıklamada, "Son iki haftadır her gün yemek yiyorduk ve çocuklarım bundan memnundu. Ancak bugün, çocuklarımız için temel gereksinimleri satın almak için yeterli paramız yok, yokluk ve muhtaçlığa geri döneceğiz gibi görünüyor." dedi.

İsrail'in hedef aldığı World Central Kitchen Gazze Şeridi nüfusunun yarısına hizmet veriyor ve bölgenin tamamında sıcak yemek ve gıda yardımı sağlamak için her gün çalışıyordu.

Deyr el Belah'ta ikamet eden Filistinli Salim Ebu Salim, yardım ekiplerinin hedef alınmasının siyasi boyutları olduğuna ve İsrail'in kimsenin kendisini bir şey yapmaya zorlayamayacağına dair tüm dünyaya açık bir mesaj vermek istediğine inanıyor.

Ebu Salim yaptığı açıklamada, "Gazze Şeridi'ndeki koşullar felaket. İsrail, Gazze Şeridi'ni boşaltmak ve yeni yerleşim projesine başlamak için bölge sakinlerini göçe zorlamayı sürdürmekte ısrar ediyor" ifadelerini kullandı.

İsrail'in Gazze'deki yardım dağıtımını sağlayan tarafları kasıtlı olarak hedef aldığı düşüncesi hakim durumda.

Bu kapsamda İsrail'in bölgeye açlıktan ölümü dayattığı ve bunu bir savaş stratejisi olarak kullandığı ifade ediliyor.

Kaynak: Mepa News

x.gif

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.