İsrail'in tehcir edeceği Gazzelilerin Mısır'da yerleştirileceği bölgenin inşasına başlandı

İsrail'in tehcir edeceği Gazzelilerin Mısır'da yerleştirileceği bölgenin inşasına başlandı

İsrail'in Filistin halkını Sina Yarımadası'na tehcir etmesi amacıyla Mısır'da hazırlıkların başladığı bildirildi.

İsrail'in Gazze Şeridi güneyindeki Refah bölgesine saldırısı öncesinde Filistinlilerin tehcir edilmesine yönelik planlar devam ediyor.

Bölge kaynaklarının aktardığı bilgilere göre Mısır'daki Abdulfettah es Sisi yönetimi, Gazze sınırı yakınında Filistinlilerin tehcir edilmesi için geçici bir kamp alanı inşa etmeye başladı.

Sina İnsan Hakları Vakfı'nın (SFHR) raporuna göre Refah Sınır Kapısı'nın karşısındaki bölgelerde birkaç gündür inşaat faaliyetleri devam ediyor.

İnşaat çalışmaları Sisi yönetimine yakın iş adamlarının firmalarında gerçekleştiriliyor.

Gazze'den tehcir edilenlerin yerleştirilmesi planlanana bölge iş makineleriyle düzleştirilirken, bölgenin çevresine beton duvarların yerleştirildiği belirtiliyor. Bu çalışmaların ardından hazırlanan alana geçici yerleşimler kurulması bekleniyor.

Gazze halkının yerleştirilmesi planlanan bu bölgede Sisi yönetimi uzun süredir yerel halkın evlerini yıkıyor ve onları göçe zorluyordu.

Öte yandan, Mısır'ın bu bölgedeki inşaat faaliyetleri uydu görüntülerine de yansımış durumda.

4 Şubat tarihinde çekilen uydu görüntülerinde söz konusu alanda herhangi bir inşaat faaliyetine rastlanmazken, 9 ve 14 Şubat tarihlerindeki görüntüler, alanda yoğun kazı faaliyetleri yapıldığını gözler önüne seriyor.

1.jpg

2.jpg

3.jpg

Kaynak: Mepa News

tg.gif

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.