İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarında bir gecede 20 kişi öldü

İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarında bir gecede 20 kişi öldü

İsrail'in Gazze Şeridi'ne yönelik saldırıları kutsal Ramazan ayında da devam ediyor.

Gazze Sağlık Bakanlığı yetkilileri, İsrail'in Salı günü erken saatlerde Refah'a ve Gazze Şeridi'nin orta kesimlerine düzenlediği hava saldırılarında 20 Filistinlinin hayatını kaybettiğini açıkladı.

Gazze sağlık yetkilileri, 1.5 milyondan fazla Filistinlinin sığındığı Mısır sınırı yakınlarındaki güney Gazze şehri Refah'ta, birçok ev ve apartmanı vuran saldırılarda 14 kişinin öldüğünü ve onlarca kişinin de yaralandığını söyledi.

Gazze Şeridi'nin merkezindeki Nuseyrat mülteci kampında bir eve düzenlenen başka bir hava saldırısında 6 kişinin daha hayatını kaybettiği belirtildi.

Gazze Şehri'nin yaklaşık 14 kilometre güneyinde, Gazze'nin orta kesiminde yer alan Deyr el Belah'ta gök gürültüsüne karışan patlama sesleri ve yağmur, çadır kamplarda yaşayan yerinden edilmiş ailelerin sıkıntılarını daha da arttırdı.

Deyr el Belah'ta yaşayan beş çocuk babası Şaban Abdurrauf bir sohbet uygulaması aracılığıyla yaptığı açıklamada, "Artık gök gürültüsü ve bomba seslerini ayırt edemiyoruz." dedi.

"Eskiden yağmuru bekler ve geç kalırsa Allah'a dua ederdik. Bugün yağmur yağmaması için dua ediyoruz. Yerinden edilen insanların yeterince sıkıntısı var" diye ekledi.

İsrail’in 7 Ekim’den bu yana Gazze Şeridi’ni hedef alan saldırıları, Sağlık Bakanlığı’nın verilerine göre çoğu kadın ve çocuk 31.000’den fazla Filistinlinin hayatını kaybetmesine neden oldu.

Savaşta ateşkes sağlanması için yürütülen müzakerelerin Pazartesi günü bir İsrail heyetinin Katar'a gitmesiyle yeniden başlaması bekleniyor.

"Katar'dan gelecek iyi haberleri dört gözle bekliyoruz. Bu sefer olacak mı? Bir anlaşma imzalanacak mı? Gazze'deki 2 milyondan fazla insan bunun olması için dua ediyor.” diye ekledi Abdurrauf.

Kaynak: Mepa News

uyg.gif

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.