"İsrail'in güvenliği için Mahmud Abbas yönetimini güçlendirmeliyiz"

"İsrail'in güvenliği için Mahmud Abbas yönetimini güçlendirmeliyiz"

İsrail'in iç istihbarat kurumu Şin Bet'in eski lideri Nadav Argaman, Hamas'ın Batı Şeria'da git gide güçlendiğini belirterek İsrail'in güvenliği için Mahmud Abbas'ın desteklenmesinin ve güçlendirilmesinin zaruri olduğunu belirtti.

İsrail'in iç güvenliğinden sorumlu istihbarat servisi Şin Bet'in görevini geçtiğimiz günlerde bırakan Nadav Argaman, Mahmud Abbas'ın liderlik ettiği el Fetih kontrolündeki Filistin yönetimini Hamas'a karşı destekleyip güçlendirmenin İsrail'in güvenliği ve çıkarı için gerekli olduğunu ifade etti.

Şin Bet'in liderliği geçtiğimiz günlerde Roman Bar'a bırakan Nadav Argaman, Batı Şeria ve İsrail'in güvenliği konulu yaptığı açıklamada şunlara değindi:

- Hamas, İsrail ile Filistin yönetimi arasındaki zayıf diyalogdan istifade edip güçleniyor. Ebu Mazen (Mahmud Abbas) İsrail ile diyalog ve işbirliğinden yana ama İsrailli politikacılar bunun faydasının farkında değiller.

- El Fetih zayıfladıkça Hamas'ın güçlenmesi kaçınılmaz. Hamas'ın güçlenmesini istemiyorsak el Fetih'i güçlendirmeliyiz. İsrail Batı Şeria'yı sıktıkça bölge ekonomik olarak fakirleşiyor. Halkın buna tepkisi de Hamas'a yarıyor.

- Şu an Batı Şeria'da alttan alta Hamas güçlü, El Fetih ise halk nazarında gittikçe zayıflıyor. Batı Şeria'daki görece sakinlik yanıltıcı. Hamas, Batı Şeria'da gizlice örgütleniyor ve kendisini tam olarak hazır hissettiği anda harekete geçecek. Şu an Batı Şeria'da eylemde bulunmaması planlı bir sürecin parçası.

- İsrail Batı Şeria'yı güvende tutmak ve burada Hamas'ın güçlenmesini engellemek istiyorsa Batı Şeria'ya yönelik ekonomik yaptırım ve ablukalarını kaldırmalı, hatta Batı Şeria halkının gözünde Mahmud Abbas yönetiminin hanesine yazılacak şekilde bu bölgeye uluslararası yardımlar ayarlamalı.

Kaynak: Mepa News

uygulamabanner.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.