"İsrail'in kazı çalışmaları Mescid-i Aksa duvarlarına zarar veriyor"

"İsrail'in kazı çalışmaları Mescid-i Aksa duvarlarına zarar veriyor"

Kudüs Müftüsü Şeyh Muhammed Hüseyin, İsrail'in Mescidi Aksa civarlarında sürdürdüğü kazı çalışmalarının mabede zarar verdiğini ifade etti.

Kudüs ve Filistin Diyarı Genel Müftüsü ve Mescidi Aksa Hatibi Şeyh Muhammed Hüseyin, İsrail'in rutin haline getirdikleri baskınlarının ve yakınındaki bir Yahudi mabedindeki restorasyon çalışmalarının bu kutsal mabedin mahiyetini değiştireceği uyarısında bulunarak, civarında ve altında sürekli bir şekilde sürdürdüğü kazıların da Mescidi Aksa'nın revaklarında ve duvarlarında zararlara sebep olduğunu hatırlattı.

Filistin Enformasyon Merkezi'nin haberine göre, Hüseyin, Kudüs'ün semtlerinin ve mahallelerinin durmayan bir İsrail saldırısıyla ve İsrail'in buraların tümüne hakim olmasını sağlama amacıyla artan bir Yahudileştirme faaliyetiyle karşı karşıya olduğunu vurguladı. 

Kendilerini Heykel Grupları olarak isimlendiren fanatik Yahudi cemaatlerine mensup hahamların gözetiminde Mescidi Aksa'ya sürekli baskınlar düzenlendiğini, bunun amacının ise kendi isimlendirmeleriyle "Heykel Dağı'nda ibadet hakkı" elde etmek olduğunu belirtti. 

Hüseyin, İsrail yönetiminin Filistin toprakları üzerine kurulu Yahudi yerleşim merkezlerine üç binden fazla yeni yerleşim birimi inşa etme planının onaylanmasına da tepki gösterdi.

Arap dünyasını ve İslam alemini İsrail'in çalışmaları ve planları karşısında tavır koymaya çağıran Hüseyin, dünyanın da Mescidi Aksa'nın İsrail'in saldırgan tutumundan kurtarılması için haksızlıklar karşısında sessizliğe son vermesi gerektiğini ifade etti.

twtbanner-001.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.