İsrail'in Refah saldırısı öncesi Filistinliler bir kez daha tehcir ediliyor

İsrail'in Refah saldırısı öncesi Filistinliler bir kez daha tehcir ediliyor

İsrail'in saldırı başlatmasının beklendiği Refah bölgesinde yaşayan Filistinlilerin bu kez Deyr el Belah'a tehcir edilmeye başlandığı bildirildi.

İsrail ordusu Gazze Şeridi-Mısır sınır hattındaki Refah'a kara saldırısı başlatmaya hazırlanıyor.

Kara saldırısı öncesinde bölgede siviller yoğun bombardımanlarla hedef alındı.

Sivilleri hedef alan saldırıların ardından bölgede yeni bir tehcir başladı.

Geçtiğimiz haftalarda Gazze Şeridi'nin farklı bölgelerindeki İsrail saldırılarından kaçarak Refah'a sığınan yaklaşık 1.5 milyon Filistinli sivil, şimdi Refah'ı da terk etmek zorunda kalıyor.

Bölgedeki sivillerin Gazze Şeridi'nin orta kesimindeki Deyr el Belah'a gönderilmeye başlandığı bildiriliyor. Çok sayıda sivil, sahil şeridindeki caddeleri kullanarak Refah'tan Deyr el Belah'a gitmeye başlamış durumda.

Deyr el Belah'ın merkezi, Nuseyrat kampı ve Refah ile beraber henüz İsrail askerlerinin karadan girmediği üç bölgeden biri. Ancak Refah'taki saldırının ardından İsrail'in bu bölgelere de gireceği ve sivillerin yeniden tehcir edileceği tahmin ediliyor.

Tehcir yolunda kurulan İsrail kontrol noktalarında ise çok sayıda Filistinli alıkonulurken, Filistinliler İsrail askerlerinin saldırılarına maruz kalıyor.

Refah'a yönelik saldırının başlamasının bölgede sivil kayıpları ciddi oranda artırmasından endişe ediliyor.

Kaynak: Mepa News

tg.gif

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
1 Yorum