İsrail'in Şam'daki İran konsolosluğuna düzenlediği saldırıda ölü sayısı 16'ya yükseldi

İsrail'in Şam'daki İran konsolosluğuna düzenlediği saldırıda ölü sayısı 16'ya yükseldi

Şam saldırısı, Suriye'yi bir hafta içinde vuran beşinci saldırı oldu.

Suriye İnsan Hakları Gözlemevi Çarşamba günü yaptığı açıklamada İsrail'in bu hafta İran'ın Şam'daki konsolosluğuna düzenlediği hava saldırısında ölenlerin sayısının 16'ya yükseldiğini duyurdu.

Saldırıda büyükelçiliğin konsolosluk ek binası yerle bir olurken, İran Devrim Muhafızları ölen 7 personel arasında iki üst düzey komutanın da bulunduğunu açıkladı.

Daha önce ölü sayısını 14 olarak veren İngiltere merkezli Gözlemevi'nin başkanı Rami Abdurrahman, "İsrail'in İran büyükelçiliği ek binasına düzenlediği saldırıda ölenlerin sayısı 16'ya yükseldi" dedi.

Abdurrahman ölenler arasında 8 İranlı, 5 Suriyeli ve Lübnan'daki Hizbullah grubunun bir üyesinin de bulunduğunu söyledi. Açıklamaya göre ölenlerin tamamı askeri isimler.

Gözlemevi, bir kadın ve oğlu olmak üzere iki sivilin de öldüğünü ekledi.

Gözlemevi, ölenlerden Tuğgeneral Muhammed Rıza Zahidi'nin Devrim Muhafızları'nın Filistin, Suriye ve Lübnan'daki denizaşırı Kudüs Gücü'nün lideri olarak görev yaptığını belirtti.

Şam saldırısı, Suriye'yi bir hafta içinde vuran beşinci saldırı oldu.

Hizbullah savaşçıları ülkedeki iç savaşta Esed güçlerini desteklemek üzere uzun süredir Suriye'de konuşlanmış durumda.

Gözlemevi'ne göre Şam saldırısı, İsrail'in geçtiğimiz Cuma günü düzenlediği ve 38'i asker, 7'si Hizbullah üyesi olmak üzere 53 kişinin ölümüne yol açan bir başka saldırının ardından geldi.

Gözlemevi'ne göre bu rakam, 7 Ekim'de Gazze'de başlayan İsrail-Hamas savaşından bu yana İsrail saldırılarında Suriye ordusundan ölenlerin sayısının en yüksek olduğu rakam.

Kaynak: Mepa News, AFP

uyg.gif

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.