İsrail'in Suriye'deki son hava saldırısında 2 rejim askeri yaralandı

İsrail'in Suriye'deki son hava saldırısında 2 rejim askeri yaralandı

Esed rejimine bağlı haber kaynakları, İsrail güçleri tarafından düzenlenen hava saldırısında iki kişinin yaralandığını bildirdi.

Esed rejimi medyasının askeri kaynaklara dayandırdığı habere göre, İsrail'in Suriye'nin doğusundaki Deyrizor bölgesindeki askeri noktalara düzenlediği hava saldırılarında 2 rejim askeri yaralandı.

Esed rejimine bağlı haber ajansı SANA, İsrail'in son saldırısının Pazartesi günü yerel saatle 23:50'de gerçekleştirildiğini açıkladı.

SANA'nın askeri bir kaynağa dayandırdığı habere göre, İsrail Deyrizor civarındaki Esed rejimi güçlerine yönelik saldırılar düzenledi. Saldırılarda 2 asker yaralandı ve hedef alınan askeri noktalarda maddi hasar oluştu.

İngiltere merkezli Suriye İnsan Hakları Gözlemevi ise kimliği belirsiz savaş uçakları tarafından gerçekleştirilen saldırıda Suriye-Irak sınırı yakınlarındaki Deyrizor'da İran destekli silahlı grupların mevzileri yakınlarında üç patlama meydana geldiğini bildirdi.

Açıklamada Eylül ayı başında da insansız hava araçlarının Deyrizor'daki hedeflere saldırı düzenlediği kaydedildi.

Öte yandan Suriye'nin doğusundaki Deyrizor vilayeti bir yandan da PKK'nın Suriye yapılanması YPG güçleri ile Arap aşiretler arasındaki çatışmalara şahitlik ediyor.

Kaynak: Mepa News

wp.gif

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.