İsrail'in yaraladığı 3 bin 78 Filistinliden 105'inin durumu ağır

İsrail'in yaraladığı 3 bin 78 Filistinliden 105'inin durumu ağır

İsrail askerlerinin Gazze sınırındaki "Büyük Dönüş Yürüyüşü" gösterilerine müdahalesinde yaralanan 3 bin 78 Filistinliden 105'inin durumunun ağır olduğu bildirildi.

Gazze'deki Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Eşref el-Kudra, düzenlediği basın toplantısında 30 Mart'tan bu yana devam eden "Büyük Dönüş Yürüyüşü" gösterilerinde İsrail askerlerinin müdahalesi sonucu yaralanan Filistinlilerin sayısı ve sağlık durumlarına ilişkin bilgi verdi.

Kudra, "İsrail'in yaraladığı kişi sayısı 3 bin 78'e yükseldi, bunlardan 105'inin durumu ağır ve yoğun bakım ünitelerinde tedavileri devam ediyor. Yaralılardan 305'i çocuk, 78'i kadın ve 12'si ise sağlık personeli." dedi.

"İsrail, silahsız sivilleri kasıtlı şekilde vuruyor"

Bakanlık verilerine göre 129 kişinin baş veya boynundan vurulduğunu aktaran Kudra, "İsrail işgal güçleri yürüyüşe katılan silahsız sivilleri kasıtlı şekilde vuruyor." diye konuştu.

Kudra, yaralılardan 176'sının vücudunun üst kısımlarından, 51'inin göğüs ve karından, bin 27'sinin ise vücudunun alt bölgelerinden vurulduğunu kaydetti.

Sağlık Bakanlığı Sözcüsü ayrıca, gösteriler sırasında 4 ambulans ile sivil savunma aracının doğrudan hedef alındığını ifade etti.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.