İsrailli Bakan: Gazzeliler de Suriyeliler gibi mülteci haline gelmeli

İsrailli Bakan: Gazzeliler de Suriyeliler gibi mülteci haline gelmeli

İsrail Maliye Bakanı Bezalel Smotrich Gazze halkının evlerinden sürülmesi gerektiğini savundu.

Aşırı sağcı İsrail Maliye Bakanı Bezalel Smotrich, Gazze'de yaşayan Filistinlilerin "Suriyeliler ve Ukraynalılar gibi mülteci olmaları gerektiğini" savundu.

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken'in "Gazzelilere yönelik etnik temizliğe karşı çıkması" üzerine açıklama yapan Smotrich "uluslararası toplum Suriye ve Ukrayna'dan gelen mülteciler konusunda yaptığı gibi, Gazze'nin kapıları da mültecilerin gönüllü göçü için açılmalı" ifadelerini kullandı.

Smotrich Gazze'deki halkın tehcir edilmesine yönelik açıklamalarıyla sık sık gündeme geliyor.

İsrail hükümetinde özellikle aşırı sağcı isimlerin Gazze'deki halkın bölgeden sürülmesine yönelik planları gündeme getirdiği biliniyor.

Suriye'de Beşar Esed rejimi, Rusya ve İran'ın saldırıları sebebiyle 7 milyona yakın Suriyeli sivil mülteci durumuna düşmüştü.

İsrail'in, Gazze'de yaşayan yaklaşık 2.3 milyon Filistinliyi evlerinden zorla çıkararak mülteci durumuna düşürmeyi hedeflediği belirtiliyor.

Kaynak: Mepa News

x.gif

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.