İsrailli Bakan: Gazze'yi savaştan sonra biz yöneteceğiz

İsrailli Bakan: Gazze'yi savaştan sonra biz yöneteceğiz

İsrail Maliye Bakanı Bezalel Smotrich, savaşın ardından Gazze Şeridi'ni kendilerinin yöneteceğini ifade etti.

İsrail'in aşırı sağcı Maliye Bakanı Bezalel Smotrich Cumartesi gecesi yaptığı açıklamada, savaşın ardından Gazze'de İsrail askeri yönetiminin olacağını söyledi.

Kanal 12 Haber'e konuşan Smotrich, "Savaşın ertesi günü Gazze'de askeri bir yönetim olacak. İsrail kabinesi olarak hepimiz Gazze'de kalmamız gerektiği konusunda hemfikiriz." dedi.

Smotrich, savaşın ardından "ılımlı" bir Filistini tarafın Gazze'yi yönetmesine karşı olmadığını ancak böyle bir tarafın bulunmadığını iddia ederken "Hamas'ın askeri ve sivil kapasitesini yok etmeye kararlıyız." ifadelerini kullandı.

Smotrich sözlerini şöyle sürdürdü:

"İnsani yardım çabalarının farklı bir şekilde, Hamas'a ulaşmayacak ve sivilleri kendisine bağımlı tutmasına yardımcı olmayacak şekilde yönetilmesini destekliyorum. Bunu yapmanın tek yolu da İsrail ordusunun Gazze Şeridi'nde olup bitenleri kontrol etmesidir."

Aşırı sağcı bakan Smotrich daha önce Gazze'ye ve Filistinlilere yönelik tepki çeken ifadeleriyle gündeme gelmişti.

Kaynak: Mepa News

tg.gif

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
1 Yorum