İsrailli bakanın oğlu Gazze'de öldürüldü

İsrailli bakanın oğlu Gazze'de öldürüldü

Kendi açıkladığı verilere göre İsrail'in Gazze Şeridi'ne yönelik kara harekatında ölen askerlerin sayısı 90'ı aştı.

İsrail ordusu Perşembe günü yaptığı açıklamada, Başbakan Binyamin Netanyahu'nun savaş kabinesinin bir üyesi olan İsrail hükümet bakanı Gadi Eisenkot'un oğlunun Gazze'nin kuzeyinde öldürüldüğünü belirtti.

İsrail ordusu, 551. Yedek Komando Tugayı'nın 699. Taburunda muharip asker olarak görev yapan 25 yaşındaki Gal Meir Eisenkot'un kuşatma altındaki bölgede yürütülen işgal operasyonları sırasında öldüğünü açıkladı.

İsrail ile Filistin arasında savaşın başladığı 7 Ekim'den bu yana 91'i Gazze'deki kara harekatında olmak üzere toplam 418 İsrail askeri öldürüldü.

Şubat 2015'ten Ocak 2018'e kadar İsrail ordusunun genelkurmay başkanlığını yapan ve kırk yılı aşkın bir süre orduda görev yapan Eisenkot, 2022'de Knesset'e seçildi ve Benny Gantz'ın Ulusal Birlik Partisi'nin bir üyesi.

Gantz yaptığı açıklamada Eisenkot'un oğlunu şu sözlerle andı: "Gal'ın aziz hatırası ve hepimizin vatanı için savaşırken şehit düşen herkesin hatırası kutlu olsun. Onun adına da, onların adına da göreve devam ediyoruz."

Netanyahu ayrıca Gadi Eisenkot'a başsağlığı dileyerek X'te "İsrail ve İsrail vatandaşları sizinle birlikte yas tutuyor" dedi.

İsrail 7 Ekim'de gerçekleşen Kassam Tugayları öncülüğündeki Filistinli grupların saldırısından bu yana Gazze Şeridi'ne yönelik amansız ve hiçbir hedef gözetmeyen saldırılar gerçekleştiriyor.

İsrail ordu güçleri 27 Ekim'den bu yana ise bölgeye yönelik kara işgali başlatmış durumda.

Gazze Şeridi'nin birçok bölgesinde İsrail güçleriyle Filistinli gruplar arasında şiddetli çatışmalar yaşanıyor.

Kaynak: Mepa News

x.gif

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
2 Yorum