İsrailli diplomat: Bağımsız Kürdistan'ı destekliyoruz

İsrailli diplomat: Bağımsız Kürdistan'ı destekliyoruz

İsrail Parlamento üyesi Akram Hasson, ''Kürdistan ve İsrail'i yok etme arzusunu beyan eden İran tehdidine karşı bir cephe olarak duruyoruz.'' dedi.

Arutz Sheva’nın web sitesinde yer alan "İsrailli dürzi diplomat: Kürdistan ile dayanışma içindeyiz" başlıklı bir haberde, İsrail Parlamento üyesi Akram Hasson’ın, "Kürt toplumunu hedef alan bu tür şiddet olaylarının ardından, İsrail Devletinin bu kritik dönemde Kürt halkına destek verdiği" açıklamasına yer verildi.

“İsrail, Kürdistan'ın tarihi sınırları içinde Kürt halkının bağımsız bir devlet olmasını sağlama konusunda net bir duruş sergiledi " diyen Hasson, “Kürdistan ve İsrail'i yok etme arzusunu beyan eden İran tehdidine karşı bir cephe olarak duruyoruz. Onların müttefiklerimize karşı kendilerini silahlandırmalarına izin vermeyeceğiz. Onlarla birlikte her tehdide karşı duruyoruz ve İran'ın teröristleri tarafından hayallerinin sona ermesini önlemek için özgür dünyanın desteğini alıyoruz "dedi.

Nerina Azad'ın haberine göre Hasson, Kürdistan Bölgesi Başkanı Mesud Barzani, Dilşad Berzani ile  Safadi Uluslararası Diplomasi ve Halkla İlişkiler Merkezi'nin başkanı Mendi Safadi arasında gerçekleşen bir görüşmenin öne çıkarıldığı haberde, "İran'a karşı Kürt duvarının düşmesi durumunda, Şii terörizminin amacına ulaşacağı uyarısında bulunan Dilşad Barzani’nin, Kürt rüyasını ve bölgedeki Kürt halkını yok etmek için çalışan Şii terörünün yayılmasını durdurmak için ABD’den destek çağrısına" yer verildi.

Haberde, Mendi Safadi’nin görüşmede, "Bağımsız bir Kürdistan elde etmek için iş birliğini vurguladığım önemli bir toplantı. Kürt halklarının mücadelesini desteklemek amacıyla uluslararası bir lobi oluşturmak için ortak çabalar sarf ederek çalışıyoruz " şeklindeki sözlerine yer verildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.