İsrailli general: Gazze'de ölümcül salgın hastalıklar yayılmalı

İsrailli general: Gazze'de ölümcül salgın hastalıklar yayılmalı

İsrailli emekli bir generalin Gazze Şeridi'nde ölümcül hastalıkların yayılması konusunda yaptığı açıklamalar tepki topladı.

İsrail ordusundan emekli bir komutan, Gazze Şeridi'nde ölümcül salgın hastalıkların yayılmasının, İsrail'in kuşatma altındaki bölgeye karşı yürüttüğü savaşın olumlu bir sonucu olacağını öne sürdü.

Daha önce İsrail Ulusal Güvenlik Konseyi'ne başkanlık etmiş olan Tümgeneral Giora Eiland, yayınladığı bir yazıda salgın hastalıkların İsrail'in savaş çabalarına yardımcı olabileceğini söyledi.

Eiland "Uluslararası toplum bizi ciddi bir insani felakete ve ciddi salgın hastalıklara karşı uyarıyor. Bundan çekinmemeliyiz. Sonuçta, Gazze'nin güneyindeki şiddetli salgın hastalıklar zaferi daha da yakınlaştıracaktır" dedi.

1973 Arap-İsrail Savaşı, 1982 İsrail'in Lübnan'ı işgali ve 2000 yılında başlayan İkinci İntifada'da da komutanlık yapan emekli general, Gazze'deki tüm nüfusun Hamas'ın ayrılmaz bir parçası olduğunu savundu. General Eiland "karşı tarafın acı çekmesini bir amaç olarak değil, bir araç olarak destekliyoruz" ifadelerini kullandı..

İsrail'in aşırı sağcı Maliye Bakanı Bezalel Smotrich de Eiland'ın köşe yazısını paylaştı ve "yazının her kelimesine katıldığını" dile getirdi.

İsrailli birçok üst düzey yetkili çatışmaların başlangıcından bu yana Gazze'de soykırıma varan uygulamalar gerçekleştirilmesini savunan açıklamalarda bulunuyor.

Kaynak: Mepa News

x.gif

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.