İsrailli rehinelerin aileleri Netanyahu hükümetine baskıyı artırıyor

İsrailli rehinelerin aileleri Netanyahu hükümetine baskıyı artırıyor

Gazze'de rehin olarak tutulan İsraillilerin aileleri Binyamin Netanyahu hükümetine karşı protesto gösterilerine devam ediyor.

(Fotoğraf: Arşiv)

İsrail'in farklı bölgelerinde düzenlenen mitinglerde İsrail hükümetine Gazze'de kalan rehinelerin derhal serbest bırakılması çağrısında bulunuldu.

Rehine ve Kayıp Aileleri Forumu tarafından düzenlenen mitingler Cumartesi akşamı Tel Aviv, Kudüs ve Kayserya'da eş zamanlı olarak gerçekleştirildi.

Rehinelerin aileleri mitinglerde yaptıkları konuşmalarda, rehinelerin "ölmeden önce geri getirilmesi için" Hamas ile bir anlaşma yapılması konusunda hükümete çağrıda bulundu.

Kayserya'da Başbakan Binyamin Netanyahu'nun evinin önünde düzenlenen mitingde de Netanyahu'ya rehineleri geri getirmesi için çağrı yapıldı.

Öte yandan Tel Aviv ve Kudüs'te düzenlenen bazı gösterilerde ise Netanyahu'nun görevinden istifa etmesi ve yeni seçimlere gidilmesi çağrısı yapıldı.

Son günlerde İsrail'de hükümetin Gazze'deki hedeflerine dair eleştirilerin arttığı dikkat çekiyor. İsrail hükümetinin "Hamas'ı yenilgiye uğratmak ve rehineleri geri getirmek" şeklinde ifade ettiği iki hedefin birbiriyle çeliştiği düşünülüyor.

Oğlu Gazze'de öldürülen Savaş Kabinesi üyesi Gadi Eisenkot kısa bir süre önce yaptığı açıklamada rehinelerin "ancak çatışmalarda önemli bir duraklama ile bağlantılı bir anlaşma olursa canlı olarak geri dönebileceklerini" ifade etti.

Rehine takasının müzakere edildiği son girişimler ise sonuçsuz kaldı. Müzakerelerde Hamas tam bir ateşkesin yanı sıra tüm İsrail askerlerinin Gazze Şeridi'nden çekilmesini talep ediyor. İsrail'in ise askerlerini geri çekmek istemediği ve sadece geçici bir ateşkesi kabul edeceği bildiriliyor.

Kaynak: Mepa News

tg.gif

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.