İsrailli subay çalışma izni almak isteyen Filistinli kadına tecavüz etti

İsrailli subay çalışma izni almak isteyen Filistinli kadına tecavüz etti

İsrailli bir binbaşının Filistinli bir kadına tecavüz ettiği, bu sebeple yargılanıp hapis cezası aldığı ortaya çıktı.

İsrailli bir binbaşının 2013'te Filistinli bir kadına tecavüz ettiği bugünlerde ortaya çıktı. İsmi halen açıklanmayan İsrailli Yahudi binbaşının 2017'de bir mahkeme tarafından gizlice yargılanıp mahkum edildiği belirtildi.

Bu olayın kamuoyuna sunulması ise bugünlerde İsrailli Ynet haber sitesi ve Haaretz gazetesince yapıldı.

İsrail medyasında yer alan bilgilere göre, ismi M. olarak belirtilen Batı Şeria'dan Filistinli bir kadın, 2013'te pek çok diğer Filistinli gibi ekonomik nedenlerle İsrail'de çalışma izni almaya çalıştı.

İsrailli bir binbaşı bu kadına yardımcı olabileceğini belirtti ama izin işlemleri döneminde kadını tuzağa düşürüp ona tecavüz etti.

İsrailli binbaşı bu tecavüzü açıklaması durumunda iznini iptal etmekle tehdit ederek aynı Filistinli kadına 2 kez daha tecavüz etti. 

Geç başlayan gizli yargılama

2014'te M. İsrail mahkemesine durumdan şikayetçi oldu. Şikayet tarihinden de geç başlatılan yargılama "İsrail Ordusu'nu koruma" gerekçesiyle gizlice yürütüldü ve duyurulmadı.

2017'de İsrailli Yahudi binbaşı Filistinli M.'ye ve hakkında bilgi verilmeyen bir kadına daha tecavüz etmekten hüküm giydi. Ayrıca bu binbaşının Filistinlilerden çalışma izni karşılığında rüşvet aldığı da ortaya çıktı ve bu suçlamadan da mahkemede hüküm giydi.

Bununla beraber binbaşıya toplamda sadece 11 yıl hapis cezası verildi.

Yoksulluğun ve işsizliğin çok yaygın olduğu işgal altındaki Batı Şeria'daki Filistinliler geçimlerini sağlamak için İsrail'de çalışmak istiyor.

Fakat bu işlem için İsrail'in çalışma izni vermesi gerekiyor. Bu çalışma izni zorlukla alınabildiğinden İsrail askerleri ve diğer görevlileri Filistinlilerden yaygın olarak rüşvet alıyor.

Kaynak: Mepa News

twtbanner-001.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.