İsrailli yetkililer: Gazze'de ne kadar sivil öldüğünü umursamadık

İsrailli yetkililer: Gazze'de ne kadar sivil öldüğünü umursamadık

İsrailli istihbarat kaynakları, Gazze'deki saldırılarda kaç sivilin öldüğünü umursamadıklarını belirtti.

İsrailli istihbarat yetkililerinin ifadeleri, Gazze Şeridi'nde öldürülen sivillerin hesabının tutulmadığını ortaya koydu.

İstihbarat yetkilileri, sivil kayıp rakamları konusunda Gazze'deki Sağlık Bakanlığı'nın verilerini esas aldıklarını itiraf etti.

Binyamin Netanyahu yönetimi, Gazze Sağlık Bakanlığı verilerini uluslararası kamuoyu önünde itibarsızlaştırma girişiminde bulunmuş ve bu verilerin "güvenilmez" olduğunu iddia etmişti.

İbranice yayın yapan Local Call haber sitesine konuşan iki İsrailli istihbarat yetkilisi, Sağlık Bakanlığının çoğunlukla "güvenilir" olduğunu ve Gazze'deki sivil ölümlerine ilişkin istatistiklerin ana kaynağı olduğunu söyledi.

Muhabir Yuval Abraham sosyal medyada yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı:

"İsrail istihbarat kaynakları bize, Gazze'de öldürülen sivillerin sayısına ilişkin verilerin 'güvenilir' olup olmadığını kontrol etmek için İsrail istihbaratının Gazze'deki Sağlık Bakanlığı yetkililerini gizlice izlediğini söyledi. Ordu rakamların güvenilir olduğunu tespit etti ve şimdi bunları düzenli olarak istihbarat brifinglerinde kullanıyor."

Abraham, kaynakların İsrail'in Gazze'deki Filistinli kayıplarla ilgili iyi bir veri kaynağına sahip olmadığını, bu nedenle yalnızca Filistin verilerine güvendiğini de sözlerine ekledi.

İsrailli kaynaklardan biri Local Call'a, İsrail güçlerinin düşük seviyeli Hamas hedeflerine yönelik yapay zeka destekli yüzlerce saldırı için Bomba Hasarı Değerlendirmesi (BDA) yapmadığını, bu nedenle sivil ölümlere ilişkin tek verinin Gazze yetkililerinden geldiğini belirtti.

"İkincil hasar olarak kaç kişiyi öldürdüğümü bilmiyorum. Bu bilgiyi sadece üst düzey Hamas hedefleri için kontrol ediyoruz. Diğer durumlarda ise bu kayıplar umurumda değildi. Hemen bir sonraki hedefe geçtim. Odak noktası mümkün olduğunca hızlı bir şekilde çok sayıda hedef yaratmaktı. Bu yüzden bu istatistikler konusunda Gazze'deki Sağlık Bakanlığı'na İsrail ordusundan daha çok güveniyorum. Ordu bu bilgilere sahip değil."

Kaynak: Mepa News, New Arab

x.gif

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
1 Yorum