İsraillilerin Yüzde 90'ı Siyonist

İsraillilerin Yüzde 90'ı Siyonist

Herlz Center tarafından yapılan araştırma İsrailliler'in yüzde 90'ının kendilerini Siyonist olarak tanımladıklarını ortaya koydu.

Siyonizm'in kurucusu Theodor Herlz'in doğum gününde Herlz Center tarafından yayınlanan anket göre, İsraillilerin büyük çoğunluğu Siyonizm düşüncesinin bugün hala geçerli olduğu görüşünde.

Jerusalem Post'ta yer alan haberde, "Kendinizi ne kadar Siyonist olarak görüyorsunuz?" sorusuna İsraillilerin en düşük 1 ve en yüksek 10 sayıları arasında bir değer vermesi istendi. Siyonizm'e inandığını söyleyerek 9 ve 10 puan veren katılımcıların oranı yüzde 51 olarak belirlendi. Yüzde 39'u ise 5 ile 8 arasında değişen oranlarda kendilerini Siyonist olarak gördüklerini ifade etti. Katılımcıların sadece yüzde 10'u Siyonizm anketinde 1 ile 4 puan arasında tercihte bulundu.

Araştırmaya göre, İsraillerin yüzde 82'si Siyonizm düşüncesinin bugün hala geçerli olduğunu söylerken, yüzde 9'u geçerliliğinden emin olmadığını belirtti. Siyonizm'in geçersiz olduğuna inananların oranı ise sadece yüzde 9.

Theoder Herlz'in 1897'de Siyonizm düşüncesini gerçekleştirmek amacıyla kurduğu Dünya Siyonist Organizasyonu'nun Başkanı Avraham Duvdevani, Herlz'in fikirlerinin henüz tamamen gerçekleşmediğini savundu. Organizasyonun öncelikli hedefinin dünyadaki Yahudileri desteklemek ve anti-semitizm ile mücadele etmek olduğunu bildirdi.

Ayrıca ankete katılanların yüzde 84'ü Theodor Herlz'in Yahudi Devleti kitabını bildiğini belirtti.

İsrail toplumunu temsil kabiliyetine sahip 503 kişi üzerinde yapılan anketi Midgam araştırma şirketi gerçekleştirdi.

Kaynak: Mepa News 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.