İstanbul Boğazı'nda mayın alarmı

İstanbul Boğazı'nda mayın alarmı

İstanbul Boğazı'nda balıkçılar tarafından görülerek ihbar edilen mayına, yetkililerce etkisiz hale getirilmek üzere müdahale başlatıldı.

İstanbul Boğazı'nda balıkçılar tarafından görülerek ihbar edilen mayına, yetkililerce etkisiz hale getirilmek üzere müdahale başlatıldı.

Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, İstanbul Boğazı açıklarında mayın benzeri bir cismin sivil ticari bir gemi tarafından tespit edildiği belirtildi.

Açıklamada şu ifadeler yer aldı:

"26 Mart 2022 tarihinde sabah saatlerinde İstanbul Boğazı açıklarında mayın benzeri bir cismin sivil ticari bir gemi tarafından tespit edilmesi üzerine olay mevkine Sualtı Savunma Timleri (SAS) süratle intikal ettirilmiştir.

Bahse konu mayın benzeri cisim SAS Timleri tarafından emniyete alınmış ve etkisiz hâle getirmek maksatlı müdahaleye başlanmıştır."

Ukrayna'nın Odessa şehri açıklarına Ukrayna ordusu tarafından döşenen deniz mayınlarının serbest kaldığı ve Tuna Nehri ağzındaki akıntıların da etkisiyle bu mayınların İstanbul Boğazı'nda tehdit oluşturabileceği belirtiliyordu.

Deniz mayını bölgede bu şekilde görüntülendi:

istbogazmayin.jpg

Sarıyer Türkeli Demirleme Sahası'nda balıkçıların fark ettiği ve mayına benzetilen cisim için Sahil Güvenlik Komutanlığı ekipleri harekete geçmişti.

"Etkisiz hale getirildi"

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar tarafından yapılan son dakika açıklamasında İstanbul Boğazı'nda bulunan mayının etkisiz hale getirildiği belirtildi.

Akar konuya ilişkin şu ifadeleri kullandı:

"(İstanbul Boğazı'nda bulunan mayın) İnceleme sonucunda eski tip olduğu belirlenen mayın SAS timimiz tarafından etkisiz hale getirildi."

"Konuyla ilgili hem Rus hem Ukrayna makamlarıyla görüştük. Koordinasyonumuz devam ediyor."

"Deniz Kuvvetlerimizin yüzer ve uçar unsurları müteyakkız bir şekilde çalışmalarını sürdürüyor."

twtbanner-001.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.