İstanbul Eski Valisi Tutuklandı

İstanbul Eski Valisi Tutuklandı

İstanbul eski valisi Hüseyin Avni Mutlu, FETÖ soruşturması kapsamında tutuklandı.

İstanbul eski valisi Hüseyin Avni Mutlu, FETÖ soruşturması kapsamında tutuklandı.

FETÖ darbe girişimi soruşturmasında bugün mahkemeye çıkarılan aralarında eski İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu'nun da aralarında bulunduğu 12 kişi tutuklandı. İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Diyarbakır Valiliği yaptığı dönemde, yoksul çocuklar için gönderilen yarım milyon lirayı, FETÖ dershanelerine aktarmakla suçlanıyordu

Diyarbakır Başsavcılığı, darbe girişiminin ardından gözaltına alınan ve mal varlığına tedbir konulan eski İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu'nun, Diyarbakır Valiliği yaptığı dönemde kamu kaynaklarını Gülen cemaati dershanelerine gönderdiği iddiasıyla fezleke hazırlayıp Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı'na göndermişti.

Dosyaya göre, valilik bünyesindeki SODES projesi kapsamında 500 yoksul çocuğun eğitim masraflarını karşılamak için Başbakanlık Devlet Planlama Teşkilatı'nca çıkarılan 500 bin lira ödenek, çok daha uygun teklif veren başka dershaneler olmasına rağmen, ruhsatsız olan ve şartnameye uymayan FETÖ bünyesindeki Kardelen Pratik SBS dershanesine verilmişti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.