İstanbul Heybeliada'da 'LGBT olimpiyatı'

İstanbul Heybeliada'da 'LGBT olimpiyatı'

Eşcinsellerin katılacağı 'Queer Olympix' İstanbul Heybeliada'da başladı.

Yarışacak takımların çoğunluğunu eşcinsellerin ve kadınların oluşturduğu spor müsabakalarını içinde barındıran 'Queer Olympix' İstanbul Heybeliada'da başladı.

Eurnonews'in haberine göre, 23 - 25 Ağustos tarihleri arasında İstanbul Heybeliada ve Kalamış'ta düzenlenecek 'Queer Olympix' programında futbol, plaj voleybolu ve uzun atlama turnuvaları yer alıyor. Yarışmaların yanı sıra atölyeler, forum ve piknik gibi etkinlikler de programda yer alacak.

Heybeliada'da tanışma oyunları ve yoga atölyesiyle başlayan 'Queer Olympix', hafta sonu boyunca Kalamış'ta devam edecek.

Bu yıl üçüncüsü düzenlenen 'Queer Olympix'i organizatörleri "Kadın ve LGBTİ+ olarak kent yaşamı içerisindeki birçok ayrımcı, cinsiyetçi, fobik söylemler ve edimler nedeniyle yaşadığımız zorlukları bir nebze olsun hafifletmek, bir araya gelmek ve 'kamusal alanda vardık, var olacağız' demek adına düzenlediğimiz üç güne yayılan çeşitli spor dallarını kapsayan bir etkinlik." şeklinde tanımlıyor.

uygulamabanner.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.