İstanbul Valiliği: Kadıköy'deki gösterilerde gözaltına alınan 65 kişiden 58'i örgüt bağlantılı

İstanbul Valiliği: Kadıköy'deki gösterilerde gözaltına alınan 65 kişiden 58'i örgüt bağlantılı

İstanbul Valiliği, Kadıköy'de düzenlenen gösteride gözaltına alınan 65 şüpheliden 58'inin farklı "silahlı terör örgütleriyle irtibatlı olduğunu" ve haklarında daha önce işlem yapıldığını bildirdi.

İstanbul Valiliği tarafından yapılan açıklamada Kadıköy'de düzenlenen gösteride gözaltına alınan 65 şüpheliden 58'inin farklı "silahlı terör örgütleriyle irtibatlı olduğunu" ve haklarında daha önce işlem yapıldığını bildirdi.

HDP'nin çağrısıyla dün akşam Kadıköy'de gerçekleştirilen eylemde dağılmayan gruba polis müdahalesi sonucunda 65 kişi gözaltına alınmıştı.

İstanbul Valiliği'nden konuya ilişkin yapıla açıklamada şu ifadeler yer aldı:

"Gözaltına alınan 65 şüpheliden 58'inin farklı silahlı terör örgütleriyle iltisaklı-irtibatlı ve haklarında daha önce işlem yapıldığı, 7 şahsın da herhangi bir suç kaydının bulunmadığı anlaşılmıştır. Gözaltına alınan 58 şüpheliden, 1 şahsın DHKP-C silahlı terör örgütü üyesi olduğu ve arandığı, 28 şahsın DHKP-C, MLKP, TKEP/L, TİKKO, THKPC, TKML terör örgütleriyle, 22 şahsın PKK/KCK silahlı terör örgütüyle ilgili geçmişte suç kayıtlarının bulunduğu, 7 şahsın farklı silahlı terör örgütleriyle iltisaklı oldukları tespit edilmiştir."

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.