İstanbul ve Ankara'da 'IŞİD' operasyonları

İstanbul ve Ankara'da 'IŞİD' operasyonları

Örgüt içerisinde faaliyet gösterdikleri öne sürülen kişilere yönelik Ankara İstihbarat Şube Müdürlüğü tarafından operasyon gerçekleştirildi.

IŞİD içerisinde faaliyet gösterdikleri öne sürülen kişilere yönelik Ankara İstihbarat Şube Müdürlüğü tarafından operasyon gerçekleştirildi.

"Örgüt mensupları ile irtibat halinde olan veya geçmişte çatışma bölgelerinde örgüt adına faaliyet gösteren şahısların tespitine yönelik çalışmalar" kapsamında, İstihbarat ve TEM Şube Müdürlükleri görevlilerinden oluşan ekip tarafından teknik analiz çalışmaları yapıldı.

Örgüt mensubu oldukları ifade edilen kişilerin sosyal medya platformları ve internet ortamında paylaştığı videolar incelendi.

Soruşturma kapsamında düzenlenen operasyonda 3'ü Türk vatandaşı, 2'si yabancı uyruklu toplam 5 kişinin gözaltına alındı.

İstanbul

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele ekipleri, "IŞİD adına faaliyette bulunan ve eylem arayışı içinde oldukları" ifade edilen kişilerin yakalanması için çalışma başlattı.

5 ilçede belirlenen adreslere eş zamanlı baskınlar düzenleyen ekipler, yabancı uyruklu 9 kişiyi gözaltına aldı.

Gözaltına alınan kişilerin Emniyet'teki işlemlerinin sürdüğü belirtildi.

uygulamabanner.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.