"İstanbul'da 600 bin bina dönüşüme girecek"

"İstanbul'da 600 bin bina dönüşüme girecek"

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki açıklamalarda bulundu.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Anadolu Harikalar Diyarı'nda düzenlenecek "Kayseri Basını ile Toplantı" programında konuştu.

Bakan Özhaseki, konuşmasında şunları kaydetti;

"Bizim kentsel dönüşüm işini hızla devreye sokmamız gerekiyor. Şu anda 180 bin konut İstanbul'daki dönüşüme girdi. İlk etapta dönüşmesi gereken bina sayısı İstanbul'da 600 bin civarında. 4 adım planladık. 188 yerde dönüşüm devam ediyor.

Rezerv alanlarda dönüşüm yapmak istiyoruz. Yarısı bizden kampamyasinda 200 bine yakın bağımsız birim var. Hepsini hızlandırmak için çalışıyoruz. Bütün partilerin katılımıyla başlayan çalışmayı 10 gün içinde tamamlamak istiyoruz. Yasa taslağı hazırlanıyor.

İlçe belediyelerinin de sürece dahil olmasi lazım. İşi TOKİ'ye yıkmak haksızlık olur. Oy aldığınız yerlerdeki vatandaşı ikna etmeniz lazım. Belediyeler topu TOKİ'ye atmamalı. Ev sahipleri razı olmazsa bizim yapacağımız bir şey yok. Onlar süreci başlatırsa biz bakanlık olarak her türlü kolaylığı sağlarız.

"Fay kırıkları olan yerde yapılaşma asla olmayacak"

Afet bölgesinde 180 bin konutun ihalesi yapıldı. Birkaç ay içinde teslim edilecek haldeki konutlar var fakat orada istediğimiz kadar rezerv alanı bulamıyoruz. O kadar konutu nereye yapacağız. Vatandaslar yerinde dönüşüm istedi biz de proje başlattık.
25 yerde bakanlık olarak imara biz nezaret ediyoruz. 1 milyon 300 bin liraya kadar konut desteği veriyoruz.

Fay kırıkları olan yerde yapılaşma asla olmayacak Fay hattı üzeri yeşil alan olacak.
Zeminde sıvılaşması olan yerlerde ve dere yatağında yapılaşma olmayacak. İnşaat asamasında bitene kadar sıfır tolerans olarak."

Kaynak: TRT Haber

tg-003.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.