İstanbul'da İran destekli Husi liderinin posteri açıldı

İstanbul'da İran destekli Husi liderinin posteri açıldı

İstanbul'da düzenlenen bir protesto gösterisinde İran destekli Husilerin lideri Abdulmelik Husi'nin posterinin açılması dikkat çekti.

İstanbul'da düzenlenen bir protesto gösterisinde İran destekli Husilerin lideri Abdulmelik Husi'nin posterinin açılması dikkat çekti.

Yeni Akit'te yer alan habere göre, "Yemen Halkı ile Dayanışma Platfomu" isimli grup tarafından dün Suudi Arabistan İstanbul Konsolosluğu önünde "Yemen'de çocuklar ölmesin" temalı bir protesto gerçekleştirdi.

Gerçekleştirilen protesto gösterisinde, protestoyu organize eden grup tarafından İran destekli Şii Husilerin (Ensarullah Hareketi) lideri Abdulmelik Husi'nin dev bir posteri açıldı.

hus1.jpg

Gösteriye katılan kişilerin ellerinde de Husi'ye ait posterleri taşıdıkları görüldü. Ayrıca gösteride Lübnan Hizbullah Hareketi'ne ait bayraklar da taşındı.

h1-003.jpg

Geçtiğimiz dönemde de Irak'ın başkenti Bağdat'ta düzenlenen bir yürüyüşte, Husi lideri Abdulmelik Husi'yle İran Devrim Muhafızları Kudüs Gücü Komutanı Kasım Süleymani'nin posteri açılmıştı.

h4.jpg

"Husiler 23 binden fazla çocuğu silah altına aldı"

Öte yandan Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) tarafından desteklenen Mansur Hadi hükümetine bağlı Yemen Çalışma ve Sosyal İşler Bakanı İtihac el-Kemal, Yemen resmi ajansında yer alan açıklamasında, Husilerin 2015 yılı başından bu yana çocukların korunmasıyla ilgili uluslararası kanunlara ve sözleşmelere aykırı davrandığı, 23 binden fazla çocuğu silah altına aldığını belirtti.

Uzun süredir siyasi istikrarsızlığın yaşandığı Yemen'de meşru yönetime darbe yapan Husiler, Eylül 2014'ten bu yana başkent Sana'da dahil olmak üzere birçok bölgelerin kontrolünü elinde tutuyor. 

Suudi Arabistan ve BAE öncülüğündeki koalisyonunun 2015 yılından bu yana Yemen'de Husilerin kontrolündeki bölgelere yönelik düzenlediği hava saldırılarında çok sayıda sivil yaşamını yitirmiş durumda.

Kaynak: Mepa News

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
1 Yorum