İstanbul'da 'IŞİD'lilerin ailelerine kira ve fatura yardımında bulunan' 5 kişi tutuklandı

İstanbul'da 'IŞİD'lilerin ailelerine kira ve fatura yardımında bulunan' 5 kişi tutuklandı

"IŞİD'lilerin ailelerine ve örgüt üyeliğinden aranan kişilere bağış topladıkları, kira ve fatura yardımında bulundukları" iddia edilen 5 kişi tutuklandı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından "Terörizmin Finansmanın Önlenmesinin Hakkındaki Kanuna Muhalefet Etme" ve "Silahlı terör örgütü üyeliği" suçlarından yürütülen soruşturma kapsamında, İstanbul Sancaktepe'de "çatışma bölgelerinde ölen IŞİD mensubu kişilerin ailelerine yardım yapıldığı"nın tespit edildiği belirtildi.

Operasyonla ilgili yapılan açıklamada tutuklanan kişilerin "Ölenlerin ailelerine ve örgüt üyeliği suçlamasıyla hakkında arama kararı olan kişilere ev tutma, doğal gaz, elektrik ve su faturalarını ödeme, sosyal medya hesaplarından bu yönde paylaşımlar yaparak infak ve bağış adı altında para toplandığı" öne sürüldü.

20 şüpheliye yönelik düzenlenen operasyonda 15 kişi gözaltına alınarak adliyeye sevk edildi. İşlemlerin ardından 5 kişi çıkarıldığı Sulh Ceza Hakimliğince tutuklandı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.