İstanbul'da 'Kasım Süleymani anması' düzenlenecek

İstanbul'da 'Kasım Süleymani anması' düzenlenecek

İstanbul'da Büyükşehir Belediyesi'ne ait Ali Emiri Kültür Merkezi'nde Kasım Süleymani için anma töreni düzenlenecek.

İstanbul'da Büyükşehir Belediyesi'ne ait Ali Emiri Kültür Merkezi'nde Kasım Süleymani için anma töreni düzenleneceği bildirildi.

Sosyal medya ortamında "Kudüs Gönüllüleri" ismiyle organize olan gruplar, 23 Şubat Pazar günü İBB Ali Emiri Kültür Merkezi'nde "Ahde Vefa-Kudüs Şehitleri Anma Gecesi" düzenleneceğini açıkladı.

Düzenlenecek programın afişinde İran Devrim Muhafızları Kudüs Gücü Komutanı Kasım Süleymani, Lübnan Hizbullahı eski Genel Sekreteri Abbas Musavi, eski Hizbullah komutanlarından İmad Muğniye gibi isimlerin fotoğrafları yer aldı.

Programa İran'a yakınlığıyla bilinen Kudüs TV Genel Yayın Yönetmeni Nureddin Şirin, sosyal medyada İran'ı destekleyen açıklamalarıyla bilinen HÜDA PAR (Hür Dava Partisi) Genel İdare Kurulu (GİK) üyesi Emin Güneş gibi isimlerin de katılacağı ifade edildi.

86493345-1663153877175089-4895914301103013888-o.jpg

İran'ın ülke dışındaki operasyonlarını komuta eden Süleymani, Irak ve Suriye'de yüz binlerce sivilin ölümünden sorulu tutuluyordu. Süleymani komutasındaki Şii milisler iki ülkede birçok insan hakları ihlaline imza atmıştı.

Süleymani, 3 Ocak tarihinde ABD'nin Bağdat'ta düzenlediği hava saldırısında öldürülmüştü.

twtbanner-001.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
3 Yorum