İstanbul'da PKK operasyonu: HDP'li isimler de gözaltında

İstanbul'da PKK operasyonu: HDP'li isimler de gözaltında

İstanbul ile Adana'da HDP ile PKK'ya yönelik operasyonlarda çok sayıda kişinin gözaltına alındığı bildirildi.

İstanbul'da düzenlenen operasyonlarda, Beşiktaş HDP İlçe Eş Başkanı R. B. ile Kağıthane HDP ilçe Eş Başkanları B. D. ve A.Y'nin de bulunduğu 10 kişi gözaltına alındı.

Ajansların haberine göre, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen soruşturma kapsamında, İstanbul Emniyet Müdürlüğü tarafından PKK/KCK'nın gençlik yapılanması DGH içinde faaliyet gösterdiği belirlenen 15 kişinin yakalanması için operasyon düzenlendi.

4 ilçede 15 ayrı adrese düzenlenen operasyonda aralarında, Beşiktaş HDP Eş Başkanı R. B. ve Kağıthane HDP Eş Başkanları B. D. ve A. Y'nin de bulunduğu 10 kişi gözaltına alındı. Şüphelilerin adreslerinde yapılan aramalarda, çok sayıda örgütsel doküman ve dijital materyaller ele geçirildiği bildirildi. Diğer 5 zanlının yakalanmasına çalışıldığı açıklandı.

Adana'da da PKK operasyonu

Bu arada Adana'da PKK adına düzenlenen gösterilere katıldığı ve örgüt propagandası yaptığı öne sürülen 15 kişinin yakalanması için şafak vakti operasyon düzenlendi.

Savcılığın şüpheliler hakkında yakalama kararı çıkartmasının ardından, şüphelilerin kaldığı 15 adrese eş zamanlı operasyon düzenlendi

Evlerde yapılan aramalar sonrası haklarında yakalama kararı bulunan çok sayıda şüpheli gözaltına alınırken, bazı dijital materyal ve örgütsel dokümanlar ele geçirildi.

Gözaltına alınan şüpheliler, sağlık kontrolünden geçirildikten sonra sorgulanmak üzere emniyete götürüldü.

uygulamabanner.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.