İstanbul'da yakalandığı belirtilen 'IŞİD yöneticisine' müebbet istemi

İstanbul'da yakalandığı belirtilen 'IŞİD yöneticisine' müebbet istemi

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın hazırladığı iddianamede IŞİD'in "üst düzey yöneticisi" olduğu belirtilen Beşar Gazal es Sumeydai hakkında ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istendi

Türkiye'de yakalandığı ve IŞİD'in "üst düzey yöneticisi" olduğu açıklanan "Abu Zeyd/Üstad Zeyd" kod adlı Beşar Hattab Gazal es Sumeydai hakkındaki soruşturma tamamlandı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın hazırladığı iddianamede, Sumeydai hakkında "Anayasal Düzeni Ortadan Kaldırmaya Teşebbüs Etme" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası talep edildi.

BBC Türkçe'nin haberine göre, iddianamede Sumeydai'nin eşi ve örgütün silah sorumlusu olduğu iddia edilen Azzam Ali Hüseyin hakkında da dava açıldı. İddianamede, Sumeydai'nin örgüt içerisinde "Eğitim Bakanı", "Adalet Bakanı", "Kadıların Kadısı" unvanlarıyla görev yapmış olduğu belirtildi.

Azzam Ali hakkında, "2021 yılında Sakarya'da yürütülen soruşturmada takipsizlik kararı verildiği, ancak 13 Mayıs 2022'de Sumeydai'nin yakın akrabası olduğu ve birlikte örgütte sorumlu düzeyde faaliyette bulunmaları nedeniyle yakalandığı, Sakarya Cumhuriyet Savcılığı'nın bu soruşturmayı İstanbul'a gönderdiği" de iddianamede yer aldı.

TRT Haber'in aktardığı bilgiye göre ise Sumeydai'nin ifadesinde iddiaları reddetmediği, sadece fetvaları yüzünden kimsenin öldürülmediğini öne sürdüğü belirtildi.

Middle East Eye'dan Ragıp Soylu'nun haberine göre iddianamede Sumeydai'nin "halife" sıfatıyla IŞİD'e liderlik ettiği belirtiliyor. Habere göre Sumeydai savcılara "çatışmalara katılmadığını ve kendi isteği hilafına IŞİD'e lider olarak seçildiğini" aktardı.

280.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.