İstanbul'da yeni taksi karmaşası devam ediyor

İstanbul'da yeni taksi karmaşası devam ediyor

"Yeni araçlar geniş hacimli olacağı için tarifeleri yüzde 30 daha fazla olacak"

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin (İBB) UKOME Toplantısı'nda bin 803 minibüs ve 322 taksi dolmuşun, taksiye dönüştürülmesi kararlaştırıldı. Karara tepki gösteren Taksiciler Esnaf Odası Başkanı Eyüp Aksu kararı yargıya taşıyacaklarını açıkladı.

Eyüp Aksu, UKOME kararı gereği M plakalı minibüsler ve TZ plakalı taksi dolmuşların taksiye dönüşüm kararı alınmasına ret oyu kullandıklarını belirtti.

M plakalı minibüslerin toplu taşıma aracı olduğunu belirten Aksu, o taşıtların taksi olarak kullanılamayacağını dile getirdi. Daha önce de İBB'nin dönüşüm kararını yargıya taşıdıklarını açıklayan Aksu, "Dünyanın hiçbir yerinde böyle bir örnek yok. Bu bir hak gaspıdır. Kesinlikle haksız zenginleşmedir. Taksici esnafının ekmeği ile oynadılar. Bu konuyu tekrar yargıya taşıyacağız" dedi.

İBB Ulaşım Dairesi Başkanı Utku Cihan ise İstanbul'da raylı sistemlerin artmasında dolayı bazı hatlarda minibüslerin ihtiyaç fazlası olduğu, bu nedenle taksiye dönüştürme projesini uygulama geçirdiklerini ifade etti.

whtspp.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.