İstanbul'daki kilise saldırısını IŞİD üstlendi

İstanbul'daki kilise saldırısını IŞİD üstlendi

İstanbul Sarıyer'de bir kiliseye düzenlenen silahlı saldırının sorumluluğunu IŞİD üstlendi.

Fotoğraf: Saldırıyı gerçekleştirdiği ifade edilen iki IŞİD mensubu

Pazar günü sabah saatlerinde İstanbul, Sarıyer Büyükdere mahallesindeki Santa Maria Kilisesi'nde pazar ayini sırasında meydana gelen silahlı saldırıda bir kişi hayatını kaybetti.

Pazar ayini esnasında kiliseye giren kar maskeli iki kişi bir kişiyi başından vurarak öldürdü.

İstanbul Valisi Davut Gül, saldırının tek bir kişiyi hedef aldığını ve saldırıda yaralanan olmadığını belirtti.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya saldırıyla ilgili yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

"Bugün saat 11.40 sıralarında Sarıyer Büyükdere Mahallesinde bulunan Santa Maria Kilisesindeki ayin sırasında, ayine katılanlar içinde bulunan C.T. maskeli 2 kişi tarafından silahlı saldırıya uğramış ve maalesef hayatını kaybetmiştir. Konuyla ilgi geniş çaplı soruşturma ve saldırganları yakalamak için çalışmalar başlatılmıştır. Bu alçak saldırıyı şiddetle kınıyoruz."

Saldırının sorumluluğunu IŞİD üstlendi

Öte yandan saldırının gerçekleştirildiği günün gecesi IŞİD'e yakın sosyal medya hesapları üzerinden yapılan paylaşımlarda saldırının örgüte mensup iki kişi tarafından gerçekleştirildiği ifade edildi.

Örgütün açıklamasında, "Türkiye'deki "İstanbul" şehrinde bir kiliseye İslam Devleti savaşçıları tarafından düzenlenen saldırı sonucu bir Hristiyan öldürülürken bir diğeri de çeşitli yerlerinden yaralandı" ifadeleri yer aldı.

Saldırganlar yakalandı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada kiliseye düzenlenen saldırının faillerinin yakalandığını belirtti.

Yerlikaya açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

"Bu sabah Sarıyer Santa Maria Kilisesinde Pazar ayini sırasında Tuncer Cihan isimli vatandaşımızın ölümüne neden olan 2 katil zanlısı yakalanmıştır.

Failleri tespit edip yakalayan İstanbul Emniyetimizi ve kahraman polislerimizi tebrik ediyorum. Hayatını kaybeden vatandaşımızın ailesine ve yakınlarına bir kez daha başsağlığı diliyorum."

"Biri Tacikistan diğeri Rus vatandaşı"

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya düzenlediği basın toplantısında gözaltına alınan saldırganlardan birinin Tacikistan diğerinin ise Rusya vatandaşı olduğunu belirtti.

"Cinayet zanlısı 2 şahıs yakalandı. Biri Tacikistanlı diğeri Rusyalı olan bu zanlıların DEAŞ'lı olduklarını değerlendiriyoruz"

"Gün boyu emniyet mensuplarımız 30'dan fazla baskın düzenledi. 47 şahıs gözaltına alındı."

wp.gif

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
3 Yorum