İstanbul'dan Üsküp'e giden yolcu otobüsü alev aldı: 46 ölü

İstanbul'dan Üsküp'e giden yolcu otobüsü alev aldı: 46 ölü

İstanbul'dan Kuzey Makedonya'ya giden bir otobüsün Bulgaristan'da alev aldığı, 46 kişinin hayatını kaybettiği bildiriliyor. Kurbanların ağırlıkla Kuzey Makedonyalı Müslümanlar olduğu tahmin ediliyor.

İstanbul'dan Kuzey Makedonya'nın başkenti Üsküp'e hareket eden Kuzey Makedonya plakalı bir otobüsün Bulgaristan'ın batısında kaza geçirdiği bildirildi.

Bulgaristan İçişleri Bakanlığı'nın Sivil Koruma Dairesi Başkanı Nikolai Nikolov yaptığı açıklamada, İstanbul'dan Kuzey Makedonya'ya hareket eden bir otobüsün Bulgaristan'dan geçerken ülkenin batısındaki Bosnek köyü yakınlarında alev aldığını ve ardından bariyerlere çarparak durduğu bildirildi.

Bazı kaynaklar ise otobüsün önce bariyerlere çarptığını, ardından alev aldığını aktarıyor.

Kazanın neden meydana geldiğinin tespit edilmesine yönelik soruşturmanın devam ettiği bildirildi.

12'si çocuk 46 kişi hayatını kaybetti

Nikolai Nikolov kazadan yaralı olarak kurtulan 7 kişinin Bulgaristan'ın başkenti Sofya'daki hastanelere kaldırıldığını da ekledi.

Korkunç kazada 12'si çocuk 46 kişinin öldüğü bildiriliyor. Kurbanlara dair kimlik tespiti henüz yapılmamakla beraber ağırlıklı olarak Kuzey Makedonya vatandaşı Müslümanlar oldukları tahmin ediliyor.

Kaynak: Mepa News

uygulamabanner.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.