İstanbullular Gazze direnişine destek için yürüdü

İstanbullular Gazze direnişine destek için yürüdü

Gazze Dayanışma Platformu, Gazze'ye destek amacıyla Sultanbeyli'de yürüyüş düzenledi.

İsrail'in 7 Ekim'de Gazze Şeridi'ne yönelik başlattığı saldırıda hayatını kaybeden Filistinlilerin sayısı 30.000'i aştı.

Gazze Dayanışma Platformu, İsrail'in Gazze'deki savaş suçlarına dikkat çekmek ve katliamları lanetlemek için düzenli olarak yürüyüşler organize ediyor.

Bu yürüyüşlerden sonuncusu İstanbul'un Sultanbeyli ilçesinde gerçekleştirildi.

Gazze'ye destek için bir araya gelen aralarında sivil toplum kuruluşlarının da olduğu çok sayıda katılımcı Abdurrahman Gazi Camii'nden Sultanbeyli Meydanı'na yürüdü.

Kur'an-ı Kerim tilaveti ve açılış konuşmasıyla başlayan program, eğitimci-yazar Necmettin Irmak'ın açıklamasıyla devam etti ve sona erdi.

Gazze'nin kurtuluşunun ancak direnişle mümkün olduğunu kaydeden Irmak konuşmasında şu ifadeleri kullandı:

"5 aydır direnen kardeşlerimize İstanbul'dan selam yollamaya devam ediyoruz. Asla yılmadan endişeye düşmeden direnenler ümmetin izzetini ayakta tutuyor. Onlar direndikçe bizlerin imanı artıyor ve dünya İslam ile yeniden tanışıyor.

Allah bizlere çıkar yolu olarak takvayı ve sabır ehli olmayı tavsiye ediyor. Bugün ümmet Gazze sayesinde direnişle kendisine geliyor. Ramazan ayı yaklaşırken Gazze halkının izzeti daha fazla anlam kazanıyor. İşgal çetesi Ramazan ayından korktuğunu belli ederken bizler de Ramazan ayında direniş bilincini daha fazla yükseltmemiz gerekiyor. Ramazan ayını Hamas’ın Kassam'ın zaferine giden yolun başı eyleyelim. İftarımız Gazze ile orucumuz, sahurumuz Kassam ile olsun. Direnerek özgürleşmek için Ramazan fırsatından istifade edelim.

necmettinirmak-001.jpeg
Necmettin Irmak

Direniş sürdüğü sürece meydanları terk etmeyeceğiz. Kardeşlerimizin gözü bizim üzerimizdedir. Sakın onları ümmetten dolayı ümitsizliğe düşürmeyelim. Meydanları doldurmaya devam edelim."

Gazze'deki kardeşlerimiz gibi bizde direneceğiz önümüz Ramazan, Ramazan’dan korkun ey zalimler, bu Ramazan iftarlarımız Hamas, Kasam ve Gazze olacak. Sahurlarımız Hamas ve Gazze olacak, gece kıyamlarımız Filistin, Kudüs ve Aksa olacak. Gündüz oruçlarımız Filistin, Gazze ve Hamas olacak. Onların yanında olduğumuzu göstereceğiz.

Bu Ramazan’ı, ümmetin kurtuluşunun, korkak ve hain yöneticilerden kurtuluşun direnişte ve Allah’a kullukta olduğunu gösteren bir Ramazan’a çevireceğiz. Bu Ramazan inşallah, biz burada Kassam ile beraber direnişe devam edeceğiz. Kardeşlerimizin yanında olduğumuzu göstereceğiz."

img-3597.jpg

img-3605.jpg

ekran-resmi-2024-03-03-19-33-00.png

img-3611.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
2 Yorum