İstanbul'un 10 ilçesinde 'IŞİD' operasyonu

İstanbul'un 10 ilçesinde 'IŞİD' operasyonu

İstanbul'da çok sayıda adrese yönelik gerçekleştirilen operasyonlarda "çatışma bölgelerine geçiş amacında oldukları" öne sürülen çok sayıda kişi gözaltına alındı.

İstanbul'da IŞİD'e yönelik gerçekleştirildiği belirtilen operasyonda çok sayıda kişi gözaltına alındı.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri İstanbul'un 10 ilçesinde çok sayıda adrese eş zamanlı baskınlar gerçekleştirdi. Düzenlenen baskınlarda "çatışma bölgelerine geçiş arayışında oldukları" öne sürülen 13 kişi gözaltına alındı.

Baskınların 30 Kasım günü İstanbul'un 10 ilçesindeki 16 adrese yönelik gerçekleştirildiği bilgisi paylaşıldı.

17 kişinin mal varlıkları donduruldu

Öte yandan IŞİD ile bağlantılı oldukları gerekçesiyle 17 kişi ve dört şirketin mal varlıkları donduruldu.

Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın verdiği ve bugün Resmi Gazete’de yer alan karar, "Terörizmin Finansmanının Önlenmesi Hakkında Kanun" kapsamında verildi.

Ayrıca IŞİD sözcüsü tarafından dün yapılan açıklamada örgütün lideri olarak kabul edilen Ebu'l Hasan el Haşimi'nin öldüğü duyurulmuştu.

ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı da (CENTCOM) IŞİD sözcüsünün ilanı sonrası yaptığı açıklamada, Ebu'l Hasan el Haşimi'nin Suriye'nin güneyindeki Dera ilinde Suriyeli muhaliflerle yaşanan çatışmada öldürüldüğünü öne sürdü.

whtspp.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
2 Yorum