İstek Vakfı'na ait anaokulunda 5 yaşındaki çocuğa cinsel istismar iddiası

İstek Vakfı'na ait anaokulunda 5 yaşındaki çocuğa cinsel istismar iddiası

İstek Vakfı'nda 5 yaşındaki bir çocuğun cinsel istismara uğradığı ve kamera görüntülerinin vakıf tarafından silindiği iddia edildi.

Avukat Betül Altınsoy, Twitter hesabından 5 yaşında bir çocuğun İstek Vakfı'nda cinsel istismara uğradığını ve kamera görüntülerinin vakıf tarafından silindiğini iddia etti.

2017 yılında İstek Vakfı'nda bir kız çocuğunun istismara uğradığını ifade eden avukat Betül Altınsoy, sürecin 5 yaşındaki kızın yüzme derslerinin olduğu günlerde okula gitmek istememesi ve tepki vermesiyle başladığını belirtti.

5 yaşındaki kız çocuğunun 2017 yılında İstek Vakfı'nda istismara uğradığını iddia eden Betül Altınsoy, "Ben Betül Altınsoy. İstek Vakfı'na ait bir anaokulunda cinsel istismara uğramış 5 yaşında bir çocuğun avukatıyım. Sizden duyurmanızı istediğim bir ricam var. Kızımız 2017 yılında İstek Vakfı Anaokulu'na gitmekteydi. Süreç, yüzme derslerinin olduğu günlerde küçük kızın okula gitmek istememesi ve tepki vermesiyle başladı.

Altınsoy, "Olayın gerçekleştiği sürecin 7 sene öncesine kadarki görüntüler mevcut, olaydan sonrası mevcut, ama tam süreci, yani 2017'nin Ekim ayını içeren görüntüler yok! Karşımıza örülen duvara rağmen iddianameyi hazırlattık ve süreci mahkemeye taşıdık ancak üzerimizdeki baskı bitmedi. 5 yaşında bir çocuk, adli tıp dahil 3 yerde hiç çelişkisiz tüm süreci anlatıyor, fakat koca koca insanlar küçücük bir çocuğun istismarını örtmeye çalışıyor. Vakfın hukuk müşaviri mahkemeye gelmiş davayı izlerken okul görevlileri aynı ifadelerle üç maymunu oynuyor. Kamera kaydı görüntülerindeki şüpheli durumun üzerine gidilmesi gerekirken mahkeme bilirkişi raporu istiyor." ifadelerini kullandı.

Vakfa bağlı okulların internet sitesinde yer alan bilgilere göre, "1985 yılında Bedrettin Dalan tarafından kurulan İSTEK Vakfı, Atatürk ilke ve devrimleri doğrultusunda, çağdaş ve girişimci nesiller yetiştirmekte. Anaokulundan Üniversiteye uzanan bir eğitim zincirine sahip kurum 17 Anaokulu, 17 İlkokul, 17 Ortaokul, 17 Anadolu Lisesi, 12 Fen Lisesi ve Yeditepe Üniversitesi ile Türkiye'nin geleceğinde söz sahibi."

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.