İstiklal Caddesi'nde İsrail'le ticareti protesto edenler ters kelepçe ile gözaltına alındı

İstiklal Caddesi'nde İsrail'le ticareti protesto edenler ters kelepçe ile gözaltına alındı

İsrail ile Türkiye arasındaki ticari ilişkilerin kesilmesi talebiyle Taksim'de yapılan yürüyüşe polis müdahale etti, birçok kişi ters kelepçe ile gözaltına alındı. Bazı görüntülerde polisin şiddet kullandığı göze çarptı.

Filistin İçin Bin Genç Hareketi'nin İsrail ile ticaretin kesilmesi talebiyle yaptığı yürüyüşe polis müdahale etti.

Odakule'deki İstanbul Ticaret İl Müdürlüğü önünde açıklama yapmak isteyen gruba polisin sert şekilde müdahale ettiği, çok sayıda kişinin ters kelepçe ile gözaltına alındığı bildirildi.

"Katil İsrail işbirlikçi AKP", "Nehirden denize özgür Filistin", "Soykırımcı İsrail, işbirlikçi sermaye", "Kınama yetmez, ilişkiyi kes" sloganlarının atıldığı yürüyüşe çevik kuvvet polisi hızlı bir şekilde müdahale etti.

Polis müdahalesine rağmen eylemcilerin bir kısmı, İstanbul Ticaret İl Müdürlüğü’nün bulunduğu Odakule önünde basın açıklaması yaptı.

Yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı:

"İsrail ordusunun yürüdüğünü gördük, Müsiad üyesi YDS şirketinin postal ve üniforma tedarik ettiğini öğrendik.

İsrail ordusunun üşüdüğünü gördük, yerli işbirlikçisi bir şirketin termal tayt sattığını öğrendik.

İsrail ordusunun kablo ihtiyacı, makine ihtiyacı, elektronik parça ihtiyacı, meyve sebze ihtiyacı olduğunu gördük, yine Türkiye sermayesinin sağladığını öğrendik.

İsrail ordusunun duvar örmek istediğini gördük, Limak şirketinin, Koç’un ve Sabancı’nın çimento sattığını öğrendik.

İsrail ordusunun bombasının yetmediğini gördük, Müsiad üyesi İçdaş’ın İsrail’in çelik ihtiyacının %65’ini karşıladığını öğrendik.

İsrail ordusunun kışlasına döndüğünü gördük, elektriğinin Tüsiad üyesi Zorlu tarafından karşılandığını öğrendik.

İsrail ordusunun istihbarata ihtiyaç duyduğunu gördük; Kürecik ve İncirlik üslerinin onun emrine amade edildiğini öğrendik; işgal rejimine bombalar ve roketler sağlayan ABD ile ilişkilerin bu süreçte hiçbir zaman gerilmediğini öğrendik.

İsrail hükümetinin gözetlemek istediğini gördük, Türkiye sermayesinin yüz tanıma ve anti-drone silahların satışını yaptığını öğrendik.

İsrail ordusunun yakıtının azaldığını gördük, Azerbaycan petrolünün vanasının Türkiye tarafından hiç kısılmadığını öğrendik.

İsrail ordusunun silahının tutukluk yaptığını gördük; Ordu Savunma A.Ş.’nin, İsrail ordu taşeronu Emtan şirketine tüfek parçası yolladığını öğrendik.

İsrail ordusunun katletmeye devam ettiğini gördük; İsrail ordusu taşeronuna borik asit kimyasal maddesinin satıldığını öğrendik.

İsrail ordusunun hiç pişman olmadığını gördük; Türkiye şirketlerinin karadan denizden her türlü desteği karşıladığını öğrendik; gümrük vergisi alınmadığını öğrendik, 1996 tarihli serbest ticaret anlaşmasının feshedilmediğini öğrendik."

Açıklama, "İsrail’le ilişkiler kesilsin. Filistin halkının yok olmaması için bu iğrenç ticarete son verilsin. Vanalar kapatılsın, gemiler yürümesin, sevkiyat yapılmasın, emperyalist üsler kapatılsın. Filistin’de işgale ve soykırıma son" sözleriyle son buldu.

uyg.gif

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
3 Yorum