İsveç: Türkiye'nin onayı sürecinde iyi bir yerdeyiz

İsveç: Türkiye'nin onayı sürecinde iyi bir yerdeyiz

İsveç Başbakanı Ulf Kristersson, NATO üyeliğinin Türkiye tarafından onaylamasına ilişkin "Bence hala iyi bir noktadayız. Müzakereler ya da anlaşmanın takibi konularında durum iyi gidiyor" dedi.

İsveç Başbakanı Ulf Kristersson, NATO üyeliğinin Türkiye tarafından onaylaması sürecinde İsveç'in "iyi bir noktada" olduğunu söyledi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ise dün yaptığı açıklamada "İsveç ve Finlandiya'nın 130 teröristi teslim etmeden adaylıklarının meclisten geçmeyeceğini" belirtmişti.

Amerika'nın Sesi'nin haberine göre, Kristersson dün yaptığı açıklamada, "Bence hala iyi bir noktadayız. Müzakereler ya da anlaşmanın takibi konularında durum iyi gidiyor" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ise dün yaptığı açıklamada, "İsveç ve Finlandiya'nın NATO üyeliğinin TBMM tarafından onaylanması için 130 kadar teröristi Türkiye'ye teslim etmeleri gerektiğini" söyledi.

İki kuzey Avrupa ülkesi geçen yıl Rusya'nın Ukrayna işgalinin ardından güvenlik kaygıları nedeniyle NATO üyeliği için başvuruda bulunmuştu. Ancak İsveç ve Finlandiya'nın NATO'ya dahil olmaları için NATO üyesi 30 ülkeden onay almaları gerekiyor.

Muğla'nın Fethiye ilçesinde düzenlenen Gençlik Buluşmaları'nda yaptığı açıklamada Erdoğan, "Bak dedik, yani bize eğer sizdeki teröristleri teslim etmeyecek olursanız, biz bunu zaten Meclis'ten geçiremeyiz. Meclis'ten bunun geçmesi için her şeyden önce 100'ü aşkın, 130 civarında, listeleri de verip, bu teröristleri bize vermeniz lazım" diye konuştu.

İsveç ve Finlandiya, Türkiye'nin kaygılarını gidermek için Ankara'yla geçen yıl Haziran ayında üçlü bir anlaşma imzalamıştı.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın Cumartesi günü yaptığı açıklamada, Mayıs ayında yapılacak cumhurbaşkanlığı ve parlamento seçimlerinden önce TBMM'nin iki ülkenin üyeliğini onaylamak için zamanının azaldığını söylemişti.

tg-003.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.