İsveç yönetimi Türk Büyükelçiliği önünde Kur'an yakılmasına izin verdi

İsveç yönetimi Türk Büyükelçiliği önünde Kur'an yakılmasına izin verdi

NATO üyeliği için Türkiye'nin onayını bekleyen İsveç'te Ankara'yı ikna çabalarını zorlaştıracak yeni protesto gösterilerine izin çıktı.

Aşırı sağcı bir göstericinin cumartesi günü Türkiye'nin İsveç'teki büyükelçilik binası önünde protesto gösterisi düzenlenmesi talebine İsveç polisi tarafından izin verildi. İslam karşıtı gösterici Rasmus Paludan eylem sırasında Kuran-ı Kerim yakmayı planlıyor.

Danimarka ve İsveç çifte vatandaşlığına da sahip olan Paludan, daha önce hem Danimarka'da hem de İsveç'te benzer protestolar düzenlemiş ve bunlardan bazıları karşı gösterilere yol açarak şiddet olaylarına sebep olmuştu.

Euronews'in haberine göre, İsveç Dışişleri Bakanı Tobias Billström, İsveç'teki TT haber ajansına yaptığı açıklamada ifade özgürlüğüne vurgu yaptı.

Paludan'ın polis tarafından izin verilen protestosunun İsveç'in NATO adaylığını nasıl etkileyeceği konusunda Billström, "Süreci gereksiz yere uzatan her şey elbette çok ciddiye aldığımız bir şeydir" dedi.

İsveç'in Ankara Büyükelçisi Staffan Herrström'ü Dışişleri Bakanlığına çağıran hükümet yetkilileri, cumartesi günü Türkiye'nin Stockholm Büyükelçiliği önünde Kur'an-ı Kerim yakılması eylemine izin verilmesini kınadı.

Büyükelçi Herrström'e, söz konusu eylem en güçlü şekilde kınandığı, İsveç’in bu tutumunun kabul edilemez olduğu, Türkiye'nin eyleme müsaade edilmemesini beklediği, kutsal değerlere hakaretin "demokratik haklar" kisvesi altında savunulamayacağı iletildi.

280.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
1 Yorum