İsveç'in ilk kadın başbakanının yönetimi 12 saat sürdü

İsveç'in ilk kadın başbakanının yönetimi 12 saat sürdü

İsveç tarihinin ilk kadın başbakanı Magdalena Andersson yalnızca 12 saat görevde durabildi.

İsveç'in tarihindeki ilk kadın başbakanının başbakanlık süresi sadece 12 saat sürdü.

İsveç'te Haziran ayından beri devam eden hükümet krizini çözmek üzerine toplanan koalisyonun seçtiği başbakan olan Magdalena Andersson'ın (1967-) başbakanlığı sadece 12 saat sürebildi.

Andersson'ın  başbakan seçilmesinin ardından bütçe görüşmelerinde koalisyonda yer alan Yeşiller Partisi'nin bütçeye karşı çıkıp koalisyondan çekilmesiyle hükümet yeniden düşmüş oldu.

Böylece 4 Kasım 2021'den itibaren İsveç'teki Sosyal Demokrat Parti'nin lideri ve İsveç'in ilk kadın başbakanı olan Magdalena Andersson'ın başbakanlık süresi sadece 12 saat sürmüş oldu. Hükümetin düşmesinin ardından Magdalena Andersson yeniden başbakan olabilmeyi umduğunu belirtti.

İsveç'te meclisin başbakan Stefan Lövfen'i (1957-) azletmesinden bu yana bir hükümet krizi yaşanıyor. Meclistekim partilerin anlaşıp bir koalisyon hükümeti kuramaması nedeniyle aylardır ülke başbakansız bulunduğundan bu göreve vekaleten yine azledilen Lövfen bakıyor.

Kaynak: Mepa News

twtbanner-001.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.