İsveç'te iltica talebi kabul edilmeyen 12 mülteci çocuk intihar etti

İsveç'te iltica talebi kabul edilmeyen 12 mülteci çocuk intihar etti

İsveç'te hazırlanan bir raporda, geçtiğimiz yıl 12 refakatsiz mülteci çocuğun intihar ettiği ifade edildi.

İsveç'te faaliyet gösteren Karolinska Enstitüsü'nün hazırladığı raporda, geçen yıl 12 refakatsiz sığınmacı çocuğun intihar ettiği açıklandı.

Raporda, söz konusu çocukların büyük çoğunluğunun Afgan olduğu ve iltica taleplerinin reddedilmesinin, intiharı tetiklediği belirtildi.

İşkence ve şiddete maruz kalıyorlar

Raporu hazırlayan araştırmacılardan Ruh Sağlığı ve Sosyal Hizmetler Uzmanı Ellenor Mittendorfer Rutz, intihar eden çocukların geçmişlerinde büyük travmalar geçirdiğini ve göç esnasında da işkence ve şiddete maruz kaldığını ifade etti.

Gerçeği tam olarak yansıtmıyor

Çocuk ve Genç Psikiyatri Merkezi'nden (PUP) yapılan açıklamada ise, intihar eden sığınmacı çocuk sayısının gerçeği tam olarak yansıtmadığı ve durumun daha vahim olduğu belirtildi.

Göçmenler Ofisi'nin verilerine göre, 2015 yılında İsveç'e 35 bin 360 refakatsiz çocuk sığınmacı girerken, bu sayı 2016 yılında 2 bin 199, 2017 yılında bin 334'e geriledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.