"İsveç'teki Kur'an yakma eylemini Rusya finanse etti"

"İsveç'teki Kur'an yakma eylemini Rusya finanse etti"

İsveç'te İslam düşmanı Rasmus Paludan'ın Kur'an yakma eylemini Rusya'nın finanse ettiği öne sürülüyor.

Aşırı sağcı siyasetçi Rasmus Paludan'ın geçen cumartesi İsveç'in başkenti Stockholm'deki Türkiye Büyükelçiliği yakınlarında Kur'an-ı Kerim yaktığı eylemi, Kremlin bağlantılı medya ile yakın ilişkileri olan bir gazetecinin fonladığı ortaya çıktı. 

Danimarka-İsveç çifte vatandaşı olan Paludan'ın Kuran yakmasına İsveçli yetkililerin izin vermesi, Türkiye'nin tepkisini çekmiş, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İsveç'in artık NATO üyeliği için Türkiye'den destek beklememesi gerektiğin söylemişti. 

İsveç medyasına göre, Paludan'ın eylem izni için gereken 320 İsveç kronunu (564 Türk Lirası) geçmişte Kremlin destekli RT kanalı için çalışan Chang Frick ödedi. Gazeteci, şimdilerde aşırı sağcı İsveç Demokratları'nın medya işlerini yapıyor.

Frick, izin için ödemeyi yaptığını doğrularken, "kimseden Kur'an yakmasını istemediğini" ifade etti.

Frick, yerel The Insider haber portalına yaptığı açıklamada, 2014'ten beri RT için çalışmadığını ve aynı yıl Kırım'ın ilhak edilmesinden bu yana Kremlin'i desteklemediğini belirtti. 

Bazı yorumcular, bu tür eylemlerin Türkiye'nin İsveç'in NATO'ya girmesini desteklemesini zorlaştıracağı için Paludan'a, Rusya'nın destek veriyor olabileceğini gündeme getirmişti.

Kaynak: T24

whtspp.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
1 Yorum