İsveç'ten "YPG'ye desteğe devam" kararı

İsveç'ten "YPG'ye desteğe devam" kararı

İsveç, NATO üyeliği konusunda Türkiye'nin itirazlarına rağmen, PKK'nın Suriye kolu YPG'ye yönelik desteğine devam etme kararı aldı.

İsveç, NATO üyeliği konusunda Türkiye'nin itirazlarına rağmen, PKK'nın Suriye kolu YPG'ye yönelik desteğine devam etme kararı aldı.

İsveç Başbakanı Magdalena Andersson, kabinesinin güven oyu almasını sağlamak üzere, Kürt kökenli İsveç vatandaşı milletvekili Amineh Kakabaveh ile anlaşmaya vardı.

Amineh Kakabaveh, hükümeti yıkmak için yapılacak oylamada yer almamayı taahhüt ederken, karşılığında İsveç hükümeti ise YPG'ye yönelik desteği sürdüreceğini belirtti.

Söz konusu anlaşmayla Başbakan Magdalena Andersson görevi bırakmak zorunda kalmayacak ve koltuğunu koruyacak. Andersson kısa bir süre önce yaptığı açıklamada, mecliste yapılan oylamada hükümetinin Adalet Bakanı Morgan Johansson güven oyu alamazsa istifa edeceğini söylemişti.

İsveçli muhalif milletvekilleri ise bir süredir Kakabaveh'i "ülkeyi rehin almakla" suçluyor.

Türkiye, Rusya tehdidi gerekçesiyle NATO'ya katılmak isteyen İsveç'in başvurusunu "YPG'ye destek oldukları" gerekçesiyle kabul etmeyeceğini açıklamıştı.

İki ülke arasında bir süredir temaslar devam ediyordu.

İsveç'in YPG'ye desteğe devam etme kararının, Türkiye'nin İsveç'in NATO üyeliğini veto etmesiyle sonuçlanacağı düşünülüyor. Söz konusu durumun İsveç'te siyasi krizi derinleştirebileceği tahmin ediliyor.

NATO üyeliğinin gerçekleşmemesi ve Rus tehdidinin artmasıyla İsveç halkının siyasilere yönelik tepkisinin artacağı belirtiliyor.

Kaynak: Mepa News

twtbanner-001.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.